Ramazan ayında bu kadar da olmaz

Niğde’de faaliyet gösteren Özel Sungurbey Eğitim Kurumu’nun suyu dillere destan bir gerekçe ile kesildi. Daha önce okulun su aboneliği, yanında bulunan Niğde Üniversitesi’nde oluşan basınç ve debi sıkıntısı bahane edilerek geçen ay iptal edilmişti. Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde okulun su bağlantısını da tamamen kesti.

AKP'li belediye okulun suyunu kesti

Okul öğrencileri, veliler ve kamuoyu “Ramazan ayında bu kadar da olmaz” diye tepki gösterirken zulüm burada kalmadı.



“KURT KUZUYU YEMEYE NİYETLENMİŞ BİR KERE”

Suyu kesen yetkililer hergün okula kontrole gelip 40 tonluk deponun su ile dolu olup olmadığını kontrol edeceklerini belirttiler. Ayrıca durgun suyun sağlığa zararlı olduğunu söyleyip, problemli bir durum görülmesi halinde ceza yazmakla tehdit ettiler. Bütün bunlar yetmezmiş gibi son olarak okula bulaşıcı hastalıklar bölümünden 3 müfettiş gönderildi. Okulun başka bir su bağlantısının olup olmadığı kontrol edildi. Bir önceki gün okula giden müfettişlerse “sığınakta neden kişi başı 2 litre su yok” yok diyerek rapor tuttu. İddiaya göre iktidardan talimat alan yetkililer okulu kapatmaya karar verdi. Sadece bahane üretiliyor.   



Diğer yandan okulda su bulunmadığı için bahçede bulunan ağaçlar ve çimler kuruma noktasına geldi. Namaz kılmak için abdest almak isteyenlerse çevredeki camiler ve başka binalara gidiyorlar.
<< Önceki Haber Ramazan ayında bu kadar da olmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER