Vodafone, Trabzon'a 16 milyon liralık yatırım yaptı


Vodafone Türkiye, gerçekleştirdiği yaklaşık 16 milyon TL yatırım ve sunduğu teknoloji çözümleriyle Trabzon sanayiinin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Yarına Hazırım Platformu kapsamında Trabzon'daki şirketlerin dijitalleşme haritasını da çıkartan Vodafone'un araştırmasına göre, Trabzon'daki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 48 olarak gerçekleşti.

Trabzon'daki faaliyetleri ve yatırımları hakkında bilgi veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "Vodafone Türkiye olarak, Karadeniz Bölgesi'nin sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden Trabzon'a büyük önem veriyoruz. Trabzonlulara ileri mobil teknolojileri sunarak ilin ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Son 3 yılda Trabzon'a yaklaşık 16 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. İlde 31 satış noktamız var ve 118 kişiye istihdam sağlıyoruz." dedi.

Trabzon'da sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Engin Aksoy, "MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım' projemiz kapsamında, Trabzon'da 3, Karadeniz Bölgesi'nde 80 anasınıfımız bulunuyor. Projemiz kapsamında Trabzon'da 208, Karadeniz Bölgesi'nde 9.320 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. UNDP ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile birlikte yürüttüğümüz 'Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak' projemiz kapsamında, Trabzon'da 8.641, Karadeniz Bölgesi'nde 155.965 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık." diye konuştu.

'TRABZON'DAKİ ŞİRKETLERİN DİJİTALLEŞME ENDEKSİ YÜZDE 48'

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye'nin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanması gerektiğinin altını çizdi. Engin Aksoy, şunları kaydetti: "Ekonomik büyümenin itici gücünün KOBİ'ler olduğuna inanıyoruz. KOBİ'lerimizin attıkları adımlarla, sadece kendilerinin değil ülkemizin de kaderini belirleyecek güce sahip olduklarını düşünüyoruz. KOBİ'lerden büyük işletmelerimize, tüm şirketlerimizin 'iş ortağı' olarak Komple İletişim Hizmetleri çatısı altında pek çok ürün ve servisi dünyanın son teknolojisiyle sunuyoruz. Şirketleri rekabette bir adım öteye taşıyacak ve global rekabet gücünü artıracak çözüm, teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşme olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, Vodafone olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyoruz. Çünkü dijital dönüşüm, iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak demek. Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu'nu Temmuz 2014 itibariyle www.yarinahazirim.com adresi üzerinden hizmete açtık. Dijitalleşme Endeksi'ni şimdiye kadar 17.000 işletme hesapladı ve 770.000 şirket ise sitemizi inceledi. Yarına Hazırım Platformu'nda Trabzon'daki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Trabzon'daki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 48 olarak çıktı."

'TRABZON'DAKİ ŞİRKETLERİN DİJİTAL KARNESİ TESPİT EDİLDİ'

Vodafone Türkiye, Yarına Hazırım Platformu'nda Trabzon'daki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardı. Buna göre, Trabzon'daki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 48 olarak ortaya çıktı. Trabzon'daki işletmelerin dijitalleşme haritasına göre;
Her 10 işletmeden 8'i sahada araç kullanıyor ve yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu yapmalarını sağlayan araç takip çözümünü bu işletmelerin yüzde 60'ı kullanmıyor.
Her 10 işletmeden 9'unun müşteri yönetimini ve bağlılığını artıracak çözüme ihtiyacı var ve yüzde 60'ı bu yazılımları kullanmıyor.
Her 10 işletmeden 6'sının işyeri dışında tahsilat yaparak müşterilerine kolay ödeme yöntemi sunmaya ihtiyacı var. Bu işletmelerin yüzde 68'i yerinde tahsilat yapmalarını sağlayacak Mobil POS çözümünü kullanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Vodafone, Trabzon'a 16 milyon liralık yatırım yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER