Vural: Öncelikle terörle ilgili fezlekeler parlamentoya getirilmeli


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda açıklamalarda bulundu. MHP olarak dokunulmazlıklar konusunda öncelikli olarak terörle ilgili fezlekelerin karma komisyonda görüşülmek suretiyle parlamentoya getirilmesini istediklerini belirten Vural, "Bu fezlekelerle ilgili karma komisyonu çalıştırınız ve genel kurulda bu fezlekelerle ilgili terörle ilgili fezlekeleri görüşelim ve oylayalım, ona paralel hangi konuda istiyorsanız dokunulmazlık konusunda MHP o iradeye evet demeye hazırdır. Ama önce sizi bu teröre karşı, teröre destek olanlarla ilgili fezlekelerde siyasi iradenizi görmek istiyoruz." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Dokunulmazlıklar konusunda AK Parti'nin teklifi ortada. Sizden de bir cevap bekleniyor. MHP'nin resmi yanıtı AK Parti'ye iletildi mi? MHP dokunulmazlıklar karşısında hangi tavrı takınacak?" sorusuna Vural, "Bu yanıtı defalarca söyledik. MHP olarak dokunulmazlıklar konusunda öncelikli olarak aziz milletimizin toplumsal talebi ve özellikle de sayın başbakanın da milletimize karşı taahhüdü olan terörle ilgili fezlekelerin öncelikle karma komisyonda görüşülmek suretiyle parlamentoya getirilmesini isterim. Bu bakımdan terörle mücadele için bir siyasi irade gerekiyor. Teröre destek olan fezlekeler konusunda bu mütereddit tavır Adalet ve Kalkınma Partisi'nin muhtemelen anayasa ekseninde muhtemel bir işbirliğini dinamitlememek için taktik adım olarak kullanıldığını müşahede ediyoruz. Bunu açık bir şekilde ifade ettik." dedi.

Fezlekelerle ilgili karma komisyonun çalıştırılmasını isteyen Vural, "Genel kurulda bu fezlekelerle ilgili, terörle ilgili fezlekeleri görüşelim ve oylayalım, ona paralel hangi konuda istiyorsanız dokunulmazlık konusunda MHP o iradeyi evet demeye hazırdır. Ama önce sizi bu teröre karşı teröre destek olanlarla ilgili fezlekelerde siyasi iradenizi görmek istiyoruz." diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, Can Dündar davasına katılan diplomatlarla ilgili sorusuna Vural, "Yargının her türlü baskı altına alınmasına MHP olarak zaten tavır oluştururuz. Yargının siyasallaşması kadar yargısal süreçlere müdahaleyi doğru bulmayan bir partiyiz. Biz milliyetçi parti olarak yabancıların Türkiye'nin iç ilişkileriyle ilgili böyle siyasi tavırlar içerisine girmesini her zaman eleştirmiş durumdayız. Yargının da hangi siyasi tarafından olursa olsun ya da hangi makam mevkide olursa olsun hiç kimse tarafından baskı altına alınmasını doğrusu kabul etmemiz mümkün değildir. Yargımızın serbest bir ortamda, hür bir ortamda çalışmasını temin etmek her türlü iç ve dış müdahaleden uzak bir şekilde çalışmasını temin etme konusunda MHP'nin ilkesel bir tutumu vardır." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Öncelikle terörle ilgili fezlekeler parlamentoya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER