WAN-IFRA'dan tepki: Medya şirketlerine kayyım atanması strateji haline geldi


Zaman gazetesine hukuksuzca kayyum atanmasına dünyanın en büyük basın meslek örgütü Dünya Gazeteler ve Haber Yayımcıları Birliği (WAN-IFRA) sert tepki gösterdi. WAN-IFRA'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'de basın özgürlüğühedef alan bu yeni saldırıyı kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

120 ülkeden 36 bini aşkın medya kuruluşunun temsilcisi olan WAN-IFRA'nın basın özgürlüğü direktörü Andrew Heslop, "Zaman gazetesindeki gazeteci arkadaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Türkiye'de basın özgürlüğünü hedef alan bu yeni saldırıyı kınıyoruz." dedi. WAN-IFRA'dan yapılan açıklamada, medya şirketini yönetmesi için kayyım atanması skandal bir adım olduğu hatırlatıldı ve "Türk halkının alternatif haber kaynaklarına ulaşmasını baltalıyor." denildi.

Son dönemde Türkiye'de medyayı hedef alan saldırıları hatırlatan Heslop, medya şirketlerine kayyım atanmasının Türk yetkililerin tercih ettiği bir strateji haline geldiğine de dikkat çekti. Andrew Heslop, bu adımın basın özgürlüğü için uluslararası kabul görmüş standartlara aykırı olduğuna da vurgu yaparak, "Türkiye'nin demokratik kimliğini erozyona uğratacak." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber WAN-IFRA'dan tepki: Medya şirketlerine kayyım atanması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER