Yancar: Kahramanmaraş sağlıkta marka olacak

Yancar: Kahramanmaraş sağlıkta marka olacak

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar, il genelinde 7 genel hastane, bir diş hastanesi olmak üzere 10 sağlık tesisinde, 5 bin 309 sağlık personeliyle vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi.

Basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya gelen Yancar, amaçlarının Kahramanmaraş'ı sağlıkta marka yapmak olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birliğimize bağlı 7 genel hastane, 1 dal hastanesi, 1 ağız ve diş sağlığı hastanesi ve 1 ağız ve diş sağlığı merkezi ile birlikte 10 tesisimiz bulunmaktadır. Tesislerimizde 352 uzman hekim, 100 pratisyen hekim, bin 516 ebe-hemşire, bin 59 diğer sağlık personeli, 509 diğer personel ve bin 773 hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personel olmak üzere toplam 5 bin 309 kişilik personel ile Kahramanmaraş halkına sağlık hizmeti sunmaktayız. İlimizde 75 yataklı Göksun Devlet Hastanesi'nin açılışını sene başında yapmayı planlıyoruz. 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesi inşaatımız devam emekte olup yüzde 35 fiziki gerçekleşmesi tamamlanmıştır. 50 yataklı Türkoğlu Devlet Hastanesi inşaatı yatırım planına alınmıştır. 30 yataklı Andırın Devlet Hastanesi ile 125 yataklı Pazarcık Devlet Hastanesi inşaatlarını planlamaktayız. İl merkezinde 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi yanındaki arsa içerisinde 100 yataklı Yüksek Güvenilirlikli Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binalarından oluşacak toplamda 500 yataklı yatırım planımız bulunmaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Yancar: Kahramanmaraş sağlıkta marka olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER