Yandaş 'Akit'ten şeytanın bile aklına gelmeyecek hile

Yeni Akit, bu sefer uydurduğu haberi eski çalışanı Halis Mutlu'nun ismiyle yayınladı.

Yandaş 'Akit'ten şeytanın bile aklına gelmeyecek hile

Yeni Akit'ten gazetecilik tarihine geçecek bir skandal daha. Paralel iftiralarına bir yenisini ekleyen Yeni Akit, bu sefer uydurduğu haberi eski çalışanı Halis Mutlu'nun ismiyle yayınladı. Olay, İzmir Emniyeti'nden Halis Mutlu'ya gelen bir telefonla anlaşıldı.

Akit'te 23 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan "2000 hakime karanlık plan" başlıklı haberde, "Paralelcilerin seçimlere şaibe katıp AK Parti'ye yıkma peşinde" olduğu iddia ediliyor ve bu iddialar sözde eşi "paralele çalışan" bir ev hanımına dayandırılıyordu. Haberde sözde ev hanımının Akit'e yaptığı açıklamada, "2000'den fazla hakimle seçim gecesi hile yapılacağını, YSK'ya siber saldırı düzenleneceğini öğrendim. Eşimin hapse girmesinden korkuyorum" dediği öne sürülüyor.

Rotahaber.com'un haberine göre, ancak haberin tamamen uyduruk olduğu haberin yayınlanmasından beş gün sonra gazeteci Halis Mutlu'ya gelen bir telefonla ortaya çıktı. İzmir emniyetinden arayan Emniyet Müdürü kişi haberi yaptığı iddia edlien Halis Mutlu'ya konuyla ilgili ne bildiğini sormak için aramıştı. Ancak Halis Mutlu 2003 yılında Akit'ten ayrılmış ve şu sıralar aktif gazetecilik yapmayan bir gazeteciydi. Olayı duyduğunda bir anda şok yaşayan Halis Mutlu hemen Yeni Akit'teki arkadaşlarını arayarak işin aslını öğrenmek istedi. Fakat İstanbul'daki Yeni Akit çalışanları haberin Ankara mahreçli olduğunu söyleyerek Mutlu'yu Ankara'ya yönlendirdi. Halis Mutlu, Ankara Yeni Akit çalışanlarına ulaşamadığını ve bu uyduruk haberi neden kendi imzasıyla yayınladıklarını öğrenemediğini belirtti.

EMNİYET ARAMASA BU KEPAZELİKTEN HABERİM OLMAYACAKTI

Rotahaber'den Umut Yavuz'a bu akıl almaz durumla ilgili açıklamada bulunan gazeteci Halis Mutlu olayı şöyle anlattı: "İzmir emniyetinden aradılar, "Halis Bey, 23 Mayıs tarihli '2000 hakimden karanlık plan' haberinizle alakalı görüşmek isteriz" dediler... "Karıştırıyorsunuz galiba, ben şu an aktif gazetecilik yapmıyorum, haber falan da yazmadım" dedim arayan müdüre... "Nasıl olur, haberde sizin imzanız var" deyince müdür, nerede çıktı bu haber diye sordum ve "siz Akit'te değil misiniz" karşılığını aldım... İnternetten bakıp kendilerine döneceğimi söyledim. 23 Mayıs'ta benim ismim kullanılarak yapılan haberi gördüm. Emniyet müdürünü arayıp 2003 yılında Akit'ten ayrıldığımı ve bu haberle alakam olmadığını söyledikten sonra Akit'i aradım... Görüştüğüm arkadaşım ismi Ankara bürodakilerin kullandığını söyledi. Halis Mutlu diye biri var mı diye ısrarla sordum "yok ama haber Ankara mahreçli, orayla görüş" dedi... Ama Ankara bürodan da kimseye ulaşamadım. Yapılan bir haberde ismimi kullanmak alçaklığın, serefsizliğin zirvesidir. Emniyet arayıp "hayırdır" diye sormasa bu alçaklığın farkına varamayacaktım. Yeni Akit ne yapmak istiyor anlamadım. Ben İslamcı Medyanın Kindar yüzü adlı bir kitap yazmış ve bu kitapta Akit gazetesinin haber mantalitesini ifşa etmiştim. Bu hareketle benden intikam almaya çalışmış olabilir. Ama bu davranışlarıyla aslında o kitapta yazdıklarımın ne kadar haklı olduğunu ispatlamış oldular. Avukatımla görüştüm, konuyla ilgili tum yasal haklarımı kullanarak bu alçaklığın hesabını soracağız..."

HALİS MUTLU'NUN NUMARASINI EMNİYETE YENİ AKİTÇİLER VERMİŞ

Gazeteci Halis Mutlu olayla ilgili çarpıcı bir detayı da şöyle anlatıyor: "Ben İstanbul'daki Yeni Akit çalışanlarını arayınca kendileriyle alakası olmadığını söyleyerek beni Ankara'ya yönlendirdiler. Halbuki beni arayan Emniyet Müdürü'ne benim numaramı nereden buldunuz diye sorunca o da bana, "Yukarıdan müdürlerimiz bu haberin aslını araştırın deyince biz Yeni Akit Ankara bürosunu aradık. Onlar İstanbul'a yönlendirdiler. İstanbul'daki Yeni Akit yetkilileri de bize sizin numaranızı verdiler" dedi. Yani bana Ankara'ya sor diyen İstanbul'daki Yeni Akit çalışanları aslında benim numaramı Emniyet Müdürü'ne verenlerin ta kendisi."

MESNETSİZ BİR HABER

Halis Mutlu, kendi imzasıyla yayınlanan haberle ilgili olarak da, "Akit'in haberi mesnetsiz bir haber. Bir ev hanımına dayandırarak koskoca bir iftira atmışlar. Bir de bu kepazeliğe benim adımı karıştırıyorlar. Ben o gazeteden 2003'te ayrıldım ve aktif gazetecilik yapmıyorum. Benim paralelle de alakam yok. Neden bunu yaptılar bilmiyorum." dedi.


<< Önceki Haber Yandaş 'Akit'ten şeytanın bile aklına gelmeyecek hile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER