'Yarın bunlar AİHM'e gittiğinde Türkiye çok ağır mahkumiyetler alacak'


Gazeteci-Yazar Orhan Kemal Cengiz, sosyal medyada Zaman gazetesine kayyım atanacağı iddialarıyla ilgili, "Yarın öbür gün bunlar Anayasa Mahkemesi'ne oradan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gittiğinde Türkiye çok ağır mahkumiyetler alacak." dedi.

Zaman gazetesine kayyım atanması iddialarını Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Cengiz, hukuki standartların erozyona uğradığına tanık olduklarını söyledi. Cengiz, "Daha önceki el koymalarda uluslararası hukuk bakımından fevkalade sorunluydu. Bu sefer el konulacak olursa oradaki usulün bile izlenmediğini anlıyoruz. Eğer Zaman gazetesine iddia edildiği gibi el koyma söz konusu olursa artık önceki sorunlu hukuki prosedürün bile izlenmesinin geçilip tamamen başka bir usule gidildiğini görürüz." ifadelerini kullandı.

'AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NE GİTTİĞİNDE TÜRKİYE ÇOK AĞIR MAHKUMİYETLER ALACAK'

Sadece hukuk açısından değerlendirme yapmanın mümkün olamayacağını ifade eden Cengiz, şöyle devam etti: "Yarın öbür gün bunlar Anayasa Mahkemesi'ne oradan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gittiğinde Türkiye çok ağır mahkumiyetler alacak. Ama onun ötesinde bugün gerçekten böyle bir adım atılırsa Türkiye'nin artık siyasi rejim anlamında geri dönülemez bir yola girdiğini, çok ciddi bir şekilde otoriter, totoliter, faşizan bir rejime kaydığını bütün dünyaya göstermiş olacak. Artık herhangi bir şekilde eleştirel yayıncılığa tahammül edilemediğini bu anlamda Türkiye'deki muktedirler açısından rahatsızlık veren bütün yayın organlarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığını gösterecek. Çok kaygı verecek bir durum. Bu sadece Zaman gazetesine değil, Türkiye'deki demokrasinin geldiği nokta açısından çok kaygı verici. Eğer bir ülkede basın özgürlüğü yoksa orada demokrasiden bahsedebilmek mümkün değil. İktidar bütün ülkelerde var ama muhalefet ve medya ancak demokratik ülkelerde var." CİHAN
<< Önceki Haber 'Yarın bunlar AİHM'e gittiğinde Türkiye çok ağır... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER