'Yaşayan Hazineler Gençlik Sohbetleri'nde şampiyonlar Kırşehir'deydi


Gençlik Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu'nun 'Çınaraltı Gençlik Söyleşileri' kapsamında Milli Güreşçiler'den Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Kırşehir'e gelerek Ahi Evran Üniversitesi'nde öğrencileriyle buluştu. Programa KYK Eğitim Daire Başkanı Dr. Mahmut Zengin, KYK Kırşehir İl Müdürü Faruk Şahin, Güreş Kırşehir İl Temsilcisi Rıza Sarıyıldız, kurum müdürleri, sporcu ve kalabalık öğrenci topluluğu katıldı.

Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonları Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, moderatörlüğünü Murat Aydemir'in yaptığı programda başarılarının en büyük hazzını maneviyattan aldıklarını söylediler. Rıza Kayaalp, 6-7 yaşlarından itibaren güreşçi olmayı hayal ettiğini, bu sporu ailesi sayesinde sevdiğini belirtti. Kilosu nedeniyle küçükken kendisine hep 'pehlivan' diye hitap edildiğini ve bayramlarda 3-4 kişiyle güreştirildiğini anlatan Kayaalp, bu sporda başarılı olmasında ilkokul öğretmeninin de büyük katkısı olduğuna işaret etti. Kayaalp, şunları kaydetti: "İsmim Rıza ama bana hep küçüklüğümden beri 'pehlivan' dediler. Beni zorla pehlivan yaptılar. Yaşıtlarıma göre biraz iri yapılı çocuktum. Ondan dolayı bana 'pehlivan' diye seslenirlerdi. Bayramlarda, milli günlerde bir araya gelince 3-4 kişiye karşı tek başıma güreştirirlerdi. İlkokul öğretmenim de bu konuda beni desteklemiştir. 'Fiziki yapın uygun, çok da istiyorsun' diye desteklerdi."

Bu başarıları elde etmek için çok emek harcadığını ve ter döktüğünü belirten Kayaalp, "Hedefimizi iyi belirledik. Sosyal yaşantımıza dikkat ettik. Hocalarımızı dinledik. Bu başarıları elde ettik. Elde etmeye de devam ediyoruz. Hedefim bu işi bırakana kadar zirvede olmak. Her sene Avrupa ve dünyada madalyalar kazanabilmek. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Bu işi bırakana kadar hedefimiz şampiyon olmak" diye konuştu.

'TÜM HAYALİMİZ BAŞARILI OLMAK'

Tüm sporcuların amacının şampiyon olmak olduğunu hatırlatan Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonası Taha Akgül ise şöyle konuştu: "Tüm hayalimiz, hedefimiz başarılı olmak, şampiyon olmak, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı söyletmek. Başarının en çok mutluluğunu maneviyattan alıyoruz. Maddiyat ise en sonda geliyor. Amerika gibi bir ülkede İstiklal Marşımızı 15 bin kişiye ayakta okutmak çok önemli bir duygu. Müsabakalara besmele çekerek tüm bildiğimiz duaları okuyarak çıkıyoruz.


CİHAN
<< Önceki Haber 'Yaşayan Hazineler Gençlik Sohbetleri'nde şampiyonlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER