Yasin Aktay'dan 'çözüm süreci' itirafları

2015 Milletvekili seçimleri sonrası düşen oyların ardından AKP cenahından çözüm süreciyle ilgili itiraf gibi açıklamalar geliyor.

Yasin Aktay'dan 'çözüm süreci' itirafları

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sirt Milletvekili Yasin Aktay, Habertürk TV'de katıldığı programında "çözüm süreci"yle ilgili, çarpıcı itiraflarda bulundu.

Aktihhaber'in haberine göre, Aktay, "Devlet çözüm sürecinde operasyon yapmazken, PKK yığınak yapıyordu" açıklamasında bulundu. 'Çözüm süreci'nin bitip btmediği sorulan AKP'li Yasin Aktay'dan PKK'nın 2.5 yıl boyunca silahı bırakmadığı aksine süreçte daha çok palazlandığı itirafı geldi.

Aktay, süreç boyunca PKK'nın "insan kaçırma, haraç kesme, karakol kurma, vergi daireleri oluşturma" gibi faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

İşte AKP'li Yasin Aktay'ın O Açıklamaları...

"Bizim için çözüm sürecinin birinci koşulu örgütün silah bırakmasıydı. 2.5 yıl sabredildi. Bölgedeki insanlar artık bunlara ne zaman dur diyeceksiniz diyorlar. Ne zaman bu insanların kaçırılması, gelip herkesten haraç alınması, karakollar kurulmuş, vergi daireleri haraç daireleri kurulmuş dağların belli eteklerine. Oralara artık servisler yapılır hale gelmiş. Bu böyle devam edemez.

Çözüm süreci başta itibaren ön koşul olan silah bırakması şartının sağlanmadığı bir süreç olarak devam ediyordu. Birazcık da devletin sabrıyla devletin ne yazık ki göz yumması diyeceğim bir düzeyde devam ediyordu. Bu böyle devam edemezdi. Halk güvenlik talep ediyordu.

Devlet 2.5 yıldır operasyon yapmıyor. Devletin operasyon yapmadığı dönemde örgüt her tarafa yığınak yapıyor, her tarafa terör estiriyor, insanları kaçırıyor, adam öldürüyor, kaç tane korucu öldürüldü biliyor musunuz. Sadece çözüm süreci başladığından bu yana 20 tane köy korucusu öldürüldü."
<< Önceki Haber Yasin Aktay'dan 'çözüm süreci' itirafları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER