Yaşlı kadın, telefon dolandırıcıların elinden son ande kurtarıldı


Kırşehir'de yaşlı bir kadın, telefon dolandırıcılarının elinden son anda kurtarıldı.

Kırşehir de meydana gelen telefonla dolandırıcılık olayında, 73 yaşındaki F.Ü. kendisinden istenen 5 bin 500 lirayı yatırmak için Kırşehir kent merkezindeki PTT şubesine geldi. Yanında getirdiği parayı, bankamatik kartsız işlem bölümünden yatırmak isteyen yaşlı kadın, o an yaşadığı heyecan ve korku ile paraların dağılmaması için para destesi üzerine taktığı lastiği unutunca bankamatik cihazı işlemi kabul etmedi.

PTT güvenlik görevlisinin dikkatinden kaçmayan olay sonrası, Asayiş Şube, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine haber verilmesi üzerine polis ekipleri tarafından olay yerinde inceleme başlatıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmayla yaşlı kadının telefonla dolandırıcılık kurbanı olduğu ve korkutularak para yatırması istendiği anlaşıldı.

Asayiş Şube polis ekiplerine ve PTT görevlilerine telefon dolandırıcılarından kurtarıldığı için teşekkür eden yaşlı kadın, olay yerine çağrılan kızı ile birlikte evine dönerken gözyaşlarına engel olamadı.

PTT yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kırşehir'de son bir ay içinde buna benzer üçüncü telefonla dolandırıcılık olayının engellendiği öğrenildi.

Asayiş Şube, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yaşlı kadını telefonla dolandırmak isteyen zanlı hakkında tespit ve yakalama işlemleri için çalışma başlattığı bildirildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Yaşlı kadın, telefon dolandırıcıların elinden son... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER