Yazar Bulut: İlahiyatçıların yapamadığını Demba Ba 6 ayda yaptı


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Ensar Vakfı arasında imzalanan protokol gereği Çankırı'da 'Namaz Bilinci ve Diriliş' konferansı düzenlendi. Konferansta, Senegalli müslüman futbolcu Demba Ba'nın namaz ile ilgili sözlerinin etkisinin büyük olduğunu anlatan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, "Kendi adıma söyleyeyim benim 10 yılda namaz ile ilgili yaratmadığım farkındalığı Demba Ba 6 ayda başardı. Bunun için huzurunuzda bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa vatandaşların ve protokolün ilgisi de yoğun oldu. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Ensar Vakfı Çankırı Şube Başkanı Recep Yılmaz'ın ardından konuşan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, yaptığı konuşmada Türkiye gibi yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede dinin direği olan 5 vakit namaz kılma oranının yüzde 30'larda olduğunu dile getirdi. İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, şunları kaydetti: "Bir insan doğal felaketlerden ötürü mü hayatını kaybetse daha iyi olur, yoksa namazsızlık hastalığıyla hayatını kaybetse mi daha iyi olur? Bu kişi eğer mümin ise Rabb'ine kavuşur. Ama namazsız giderse ebedi hayatını kaybeder. Biz namazın önemini ve değerini anlatabilmek için il il, ilçe ilçe geziyoruz. Bir kardeşimizin bile namazla buluşması, Kuran ile tanışması tüm yorgunluğumuzu alıyor ve bize büyük bir manevi haz veriyor. Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır. Namaz, sevgili peygamberimizin hayatındaki olmazsa olmazıdır. Demek ki mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namaz. 'Namaza gelin kurtulun' diye Allah bizi günde 5 sefer çağırıyor. Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz? Allah'ı sadece bunu düşünsek; beni çağıran kim namaza gitmediğimde kimi reddediyorum. Bu ezanın kime olduğunu, bu çağrının kime yapıldığım düşünün ve gitmediğinizde kimi reddettiğinizin farkına varın."

İLAHİYATÇILARIN UZUN YILLAR YAPAMADIĞINI DEMBA BA 6 AYDA YAPTI

Türkiye'de sosyal medya ve popüler kişilerin takipçisinin çok ve kitleleri etkileme gücünün yüksek olduğunu vurgulayan Yazar Bulut, bunun en iyi örneklerinden birinin geçen yıllarda Beşiktaş'ta top oynayan Senegalli müslüman futbolcu Demba Ba olduğunu söyledi. Bulut, Demba Ba'nın kendisi ile yapılan bir röportajda Türkiye'de kendisini en çok sevindiren şeyin sabah ezanını dinlemek ve namaza giden insanları görmek olduğunu söylediğini, bunun da izleyeni ve takipçisi çok olan milyonlarca gence ulaştığını ve namaz konusunda farkındalık yarattığını anlattı. Ahmet Bulut, ayrıca Demba Ba'nın "Biz şampiyon olursak ben şampiyonluk sevincimi, sabah namazını Sultanahmet Camii'nde taraftarlarımızla kutlamak isterim" dediğini, bunun bir müslüman için mutluluk verici bir durum olduğunu aktardı. Bulut, "Kendi adıma söyleyeyim benim 10 yılda namaz ile ilgili yaratmadığım farkındalığı Demba Ba 6 ayda başardı. Bunun için huzurunuzda bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Yazar Bulut: İlahiyatçıların yapamadığını Demba... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER