Yazarlık Okulu'na 300 kişi başvurdu


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat faaliyetleri kapsamında Yazarlık Okulu açtı. Yoğunburç Kültür Merkezi'nde açılan Yazarlık Okulu'na 300 kişi başvurdu.

Büyükşehir Belediyesi edebiyata ilgi duyan ve yazarlığa hevesli olan gençler için önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ile birlikte açılan Yazarlık Okulu, Yoğunburç Kültür Merkezi'nde başladı. Yazarlık Okulu'nun açılışını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü Yazarlık Okulu'na yaklaşık 300 kişinin başvurduğunu belirtti. Yazarlık Okulu'nun Kayseri'nin kültürel yaşamına ve entelektüel birikimine önemli ölçüde katkıda bulunacak bir proje olduğunu ifade eden Özgöncü, tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Vedat Sağlam da konuşmasında Yazarlık Okulu'na gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her hafta bir yazarın birikimlerini paylaşacağı Yazarlık Okulu'nun ilk gün programına Büyükşehir Belediyesi'nce Kayseri'ye davet edilen Ünlü Yazarlardan Ahmet Turgut katıldı. Yazarlık Okulu'nun ilk dersini veren Ahmet Turgut yazarlık hayatı ile ilgili örnekler sundu.

Büyük ilginin olduğu Yazarlık Okulu'nun misafirleri arasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da vardı. Okumadan yazmanın söz konusu olmadığını ifade eden Yıldız, Türkiye'de her bir insanın ortalama günde 6 saat televizyon izlediğini, üç saat internete girdiğini ve maalesef sadece bir dakika okuduğunu söyledi. Başka ülkelerden okuma oranları ve kitap basımı ile ilgili bilgiler veren Yıldız, ufkunu açmak isteyenlerin kitap okumak mecburiyetinde olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Yazarlık Okulu her hafta Cumartesi ve Pazar günleri Yoğunburç Kültür Merkezi'nde yapılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Yazarlık Okulu'na 300 kişi başvurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER