Yedekci: Hukuk herkese lazım


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Zaman gazetesine kayyım atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vaktiyle Zaman gazetesinden ödüller alındığını hatırlatan Yedekçi, "Zaman gazetesi için 35 ayrı ülkede dağıtılıyor, 10 dilde basılıyor, 2 ayrı alfabede hazırlanıyor deniyordu. Şimdi ne oldu diye sormak yazım. Hukuk herkese her zaman lazım. Bugün güç siz de iken siz kullanıyorsanız yarında başkalarının eline güç geçerse başkaları kullanabilir." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin, 'Zaman gazetesine kayyım atanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine Yedekci, "Vaktiyle Zaman gazetesinden ödüller alınıyordu. Zaman gazetesi için 35 ayrı ülkede dağıtılıyor, 10 dilde basılıyor, 2 ayrı alfabede hazırlanıyor deniyordu. Şimdi ne oldu diye sormak yazım. Hukuk herkese her zaman lazım. Bugün güç siz de iken siz kullanıyorsanız yarında başkalarının eline güç geçerse başkaları kullanabilir. onun için etme kulum bulursun diyebiliriz." diye cevapladı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu üyelerinin göz altına alınmasının hatırlatılması üzerine CHP'li vekil, "Sadece bir kurumla ya da bir holdingle ilgili olarak değil ama kim mazlumsa ve kim hak etmediği bir durumla karşı karşıyaysa hukukun dışında kime nerede davranılıyorsa CHP olarak biz her zaman mazlumun yanındayız. Onun kimliğine, kökenine şimdiye kadar yaptıklarına bakmaksızın mazlumsa mazlumun yanında yer alıyoruz." dedi.

KADINLAR HAKKINDA MEKTUP YAZDIM

Kadınlara şiddetin son bulması, kadınların artık eşit vatandaş olarak yaşayabilmesi için kadınlarla ilgili bir mektup yazdığını belirten Gülay Yedekci, şunları ifade etti: "TBMM'de grubu bulunan 4 partinin bütün kadın milletvekillerine birer mektup yazdım. Yazdığım mektupta özetle gelin el ele verelim parti ayrımı gözetmeyelim ve Özgecan ismi ile simgeleşen 5237 sayılı kanunda değişiklik yapalım ve artık caydırıcı hükümler yer almasın. Çocuklara, kadınlara tecavüz eden taciz eden ve onları öldürenler sadece kravat taktıkları için hakimin önünde ceketini iliklediği için sayın hakimim dediği için ya da çeşitli ilişkilerle adalet makamlarını etkileyebildikleri için ceza almadan çıkamasınlar diye bütün kadın milletvekilleri TBMM çatışı altında el ele verelim kanunu çıkaralım diye mektup yazdım."

Yazdığı mektubu ayrıca siyasi partilerin genel başkanlarını ve TBMM başkanına da gönderdiğini kaydeden Yedekci, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yazık ki sadece 2 milletvekili kadın arkadaşımızdan diğer partilerden dönüş oldu. Dışarıda konuştuğumuzda ya da kadın derneklerinde toplantılarında herkes kadına şiddetin son bulmasının gerekliliğini söylüyor. Burada en çok anlayamadığımız isim Aile Bakanı. Aile Bakanı sanki bir muhalefet partisi milletvekili gibi konuşuyor. Halbuki şuanda yetkili kişidir ve bu kanunun çıkması için gerçekten elini taşın altına koyması gereklidir." CİHAN
<< Önceki Haber Yedekci: Hukuk herkese lazım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER