Yemen'de ateşkes bitti, bombardıman başladı


Koalisyon güçleri, Yemen'in başkenti Sana'da Husilerin kontrolündeki askeri birliklere hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Hava operasyonlarının Sana'nın batısındaki es-Sibaha mıntıkasıyla kuzeyindeki ed-Deylemi Hava Üssü'ne gerçekleştiği bildirildi. Koalisyon güçlerinin ayrıca, Sana'nın batısındaki Hamdan ilçesinde bulunan Hava Savunma Enstitüsü'ne de 3 ayrı operasyon düzenlediği ifade edildi. Sana'nın 226 kilometre batısındaki Hudeyde şehrinin doğusunda Husilerin kontrolünde bulunan Sahil Savunma Kampı'na da hava operasyonları düzenlendiği kaydedildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Husilerin devam eden ihlalleri sebebiyle 2 Ocak'ta ateşkesin sonlandırıldığını açıklamıştı.

Öte yandan, İsviçre'nin Biel şehrinde 15-20 Aralık tarihleri arasında bir araya gelen taraflar, müzakerelerin başladığı gün ilan edilen 7 günlük ateşkes kararını bir hafta daha uzatmıştı. Ancak iki tarafın da ateşkes zamanı, kararı birçok kez ihlal ettiği bildirilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de ateşkes bitti, bombardıman başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER