Yemen'de hava operasyonları devam ediyor


Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri Yemen'de düzenlediği hava saldırılarında, Husilere ve eski lider Ali Abdullah Salih'e ait bölgeleri vurdu.

Koalisyon Güçleri'nin Sana'nın kuzeyindeki Erhab ilçesinde 4 ayrı hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Erhab ilçesinde Es-Sama Askeri Kapı'ndaki bazı hedeflerin vurulduğu ifade edildi. Koalisyon güçlerinin ayrıca Taiz, Sarvah ve Hacce şehirlerinde de Husilere ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e ait hedeflere hava saldırıları düzenlendiği ifade edildi.

Husi saflarından ise büyük kayıpların verildiği aktarıldı. Ölü ve yaralı sayıları hakkında ise bir bilgi verilmedi.

Yemen'de geçen yılın başlarında Şii Husiler Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'ye darbe yapmış ve yönetimi ele geçirmişti. Darbeden sonra Aden'e kaçan Hadi uluslararası camiaya yardım çağrısında bulunmuştu. Ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri duruma müdahil olmuştu.

Mezhep çatışmalarının tırmanmaya devam ettiği Yemen'de Şii Husiler, Sünni askerlerin oluşturduğu orduya karşı savaşıyor. Yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla ise yaralı var. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de hava operasyonları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER