Yemen'de Marib şehri de meşru hükümetin eline geçti


Yemen Genelkurmay Başkanlığı, Marib şehrinin de Husilerden kurtarıldığını açıkladı. Meşru hükümet kuvvetleri ve Halk Direniş Güçleri'nin ise birçok cephede ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Genel Kurmay Başkanı Muhammet el-Magdeşi, dün gece askeri ve güvenlik liderleri ile düzenlediği toplantıda, Ma'rib ve Cevf cephelerinde kazanılan zaferlerin Sana ve Servah'ın da kurtuluşunda etkili olacağını belirtti. El-Magdeşi, "Husi darbesine" karşı, devlet kurumlarının restorasyonu ve meşru otoritenin yeniden ülkede hakimiyeti sağlaması için bir ekip olarak çalışmanın gerekliliğine vurgu yaptı. El-Magdeşi ayrıca, zafer elde edilen şehirlerde sivil hayatın bir an önce normalleşmesi için gereken çabanın gösterileceğini kaydetti.

Yemen Resmi Haber Ajansı'nda yer alan haberde, toplantıda güvenlik ve askeri konulara ilişkin bazı kararlarda alındığı belirtildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri, koalisyon güçlerinin yardımıyla Husilerin kontrolü altındaki Aden şehrini de Ramazan ayında ele geçirmişti. Birçok şehirde ise Husiler ile Halk Direniş Güçleri arasında çatışmalar devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de Marib şehri de meşru hükümetin eline geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER