Yemen'de şiddetli çatışmalar devam ediyor: 53 ölü, 27 yaralı


Yemen'in Taiz şehrinde İran destekli Şii Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri arasında devam eden şiddetli çatışmalarda aralarında sivillerin de bulunduğu 53 kişi öldü, en az 27 kişi ise yaralandı.

Sağlık yetkililerinden yapılan açıklamada, Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e yakın güçlerin Taiz şehrindeki en-Nesiriyye mahallesini top ve roket atışına tuttuğu belirtildi. Saldırılarda 4 sivil öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 14 kişi ise yaralandı.

Askeri Şura Medya Merkezi'nden yapılan açıklamada, dün akşam Taiz'de meydana gelen çatışmalarda ve Suudi Arabistan öcülüğündeki koalisyon güçlerinin bombardımanında 16 Husi öldü, onlarcası yaralandı. Halk Direniş Güçleri saflarından ise 3 asker öldü, 13'ü de yaralandı.

Güvenlik yetkililerin yaptığı açıklamada ise başkent Sana'nın 65 kilometre doğusunda Husiler ile Halk Direniş Güçleri ve kabileler arasında devam eden çatışmalarda her iki taraftan da 25 kişinin öldüğü bildirildi. Açıklamada ayrıca, sivil yerleşim yerine isabet eden top mermisi nedeniyle 5 sivilin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'ye yakın Halk Direniş Güçleri arasında çatışmaların şiddetli bir şekilde devam ettiği Taiz'de, daha önce de sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenlenmişti. Saldırılarda, onlarca sivil hayatını kaybetmişti.

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta en az 7 bin kişi öldü, 16 binden fazla yaralı var. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de şiddetli çatışmalar devam ediyor: 53 ölü,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER