Yemen'de suikaste uğrayan üst düzey istihbarat görevlisi hayatını kaybetti


Yemen'in geçici başkenti Aden'de, istihbarat servisindeki üst düzey görevlilerden Albay Ali Salih el-Nakhebi, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri, koalisyon güçlerinin yardımıyla Husilerin kontrolü altındaki Aden şehrini Ramazan ayında ele geçirmişti. İstikrarın tam sağlanamadığı Aden'de şiddet olayları yaşanmaya devam ediyor. Son olarak istihbarat servisinde üst düzey görevli Albay Ali Salih el-Nakhebi'nin, bugün öğle saatlerinde Mansura ilçesinde evinden camiye giderken motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan, Aden şehrinde daha önce de birçok önemli isme suikast düzenlenmişti. Eski Aden Valisi Cafer Muhammed Said, aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucunda hayatını kaybetmişti. Olayı ise IŞİD terör örgütü üstlenmişti. Ayrıca, Güney Yemen Hareketi ve Halk Direniş Güçleri'nin en önemli isimlerinden Ahmet el-İdrisi uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Önceki günlerde de Aden ve Lahc şehirlerinin valilerine de suikast girişiminde bulunulmuştu. Valiler saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de suikaste uğrayan üst düzey istihbarat görevlisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER