Yemen Dışişleri Bakanı: Taiz'in kurtuluşu yakın


Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Taiz kentinin kurtuluşunun yakın olduğunu söyledi.

Yemen'in Riyad Büyükelçiliği'nde gerçekleşen basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Yasin ülkedeki son gelişmeler hakkında gazetecilere bilgi verdi. Yasin, 'Yemen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in İran ve Husilerle olan ittifakının kaybettiğine' dikkat çekti ve şöyle devam etti: "İran ve Husilerle olan ittifakını kaybettikten sonra anlaşılan (Ali Abdullah Salih'in) IŞİD ve El-Kaide gibi terör örgütlerini hareketlendireceği gözüküyor. Aden'in içinde son bir aşama için onları şimdi hareketlendirecek."

Yemen Dışişleri Bakanı aylar önce aynı yerde yaptığı açıklamayı hatırlatarak "Aylar önce bu mekânda durdum ve Aden için gözyaşı dökmüştüm. Bugün güven ve istikrarın sağlanması ve Taiz'in kurtuluşu yakındır." ifadelerini kullandı.

Yemen'in değişik bölgelerine insani yardımların ulaşmaya devam ettiğini belirten Dışişleri Bakanı Yasin, ülkesinde güven ve istikrarın tekrar sağlanması için çalıştıklarını aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen Dışişleri Bakanı: Taiz'in kurtuluşu yakın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER