Siyasi belirsizlik ve Ankara'daki patlama turizmcileri korkuttu

Siyasi belirsizlik ve Ankara'daki patlama turizmcileri korkuttu

7 Haziran seçimleri sonrası siyasi belirsizlik ve terör olayları turizmcileri tedirgin ediyor.

2015 turizm sezonununun Antalya bölgesinde kasım ayının ikinci haftasında sona ereceğine dikkat çeken turizmciler, Ankara'nın göbeğindeki patlamanın turizm sektöründe korku oluşturduğunu belirtiyor. Turizmciler, sektör açısından 2015 yılının kayıp yıl olduğunu siyasi belirsizlik ve terörün sürekli gündemde kalmasıyla yeni turizm sezonunda risk altında olduğunu ifade ediyor.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, ülkedeki siyasi belirsizlik ve 7 Haziran seçimleri sonrası artan terör olaylarının turizm sektörünü zor durumda bıraktığını söyledi. Sürdürülebilir turizmin birinci önceliğini güven oluşturduğunun altını çizen Aydoğan, daha önceki terör olayları ve son olarak Ankara'daki patlamanın dünya basınında geniş yer almasıyla turizmde tedirginlik oluşturduğunu kaydetti.

Turizmde güvenilir ülke olmanın önemli olduğunu vurgulayan TİSOYAB Başkanı, "Turizm sektörünün önünü görebilmesi için siyasi belirsizliğin ortadan kalkması gerekir. Terör olayları sektörde korku oluşturdu. Bölgemiz sezonda başında Rus turist eksikliğine bağlı sıkıntılar yaşadı. Bölgemizde geçen yıla göre Rus turisti kaybı yüzde 30 seviyesinde. Bölgemizde otellerin yüzde 65'i 30 Ekim'de sezonu kapatacak. Avrupa ülkelerinde kış sezonu çalışması yapmayı planlarken ülkemiz Ankara'daki saldırıyla sarsıldı. Umarım bu belirsizlik kısa sürer, yoksa 2016'ta turizm sektörü için kayıp yıl olur. Belirsiz kısa sürede biter ve turizmci de 2016 yılı için çalışmasını güven içinde yapar. Son olaylar bizi tedirgin etti. Turizmci yeni sezonla ilgili önünü göremez oldu. " diye konuştu.

Aydoğan, bu sene yüzde 30'luk Rus turist azlığı ve otellerin fiyat indirimiyle bir önceki yıla göre turizm gelirlerinde 1 milyar dolar düşüşün olduğunu Antalya genelinde ise bu rakamın yaklaşık 5 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Siyasi belirsizlik ve Ankara'daki patlama turizmcileri korkuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER