Yemen Genelkurmay Başkanı: Yemen'de askeri operasyonlar 6 ay daha sürecek


Yemen Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammet Ali el-Magdeşi, "Yemen topraklarının tamamının Husilerden kurtarılmasında sondan bir önceki aşamada" olunduğunu bildirdi. El-Magdeşi, sonuca ulaşılabilmesi için devam edecek askeri operasyonların 6 ay daha sürmesinin planlandığını aktardı.

Suudi Arabistan gazetesi el-Riyad'a konuşan Genelkurmay Başkanı el-Magdeşi, şimdiye kadar Yemen topraklarının yaklaşık yüzde 70 ila yüzde 80'inin geri kazanıldığını ifade etti. El-Magdeşi, Yemen topraklarında bulunan yabancı askerlerin tamamının Suudi Arabistan önderliğindeki Arap ülkelerinden oluştuğuna dikkat çekti. Marib şehrinin kurtarılmasının son aşamasında olduğunun altını çizen El-Magdeşi ayrıca, sırada başkent Sana'nın bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri, koalisyon güçlerinin yardımıyla Husilerin kontrolü altındaki Aden şehrini de Ramazan ayında ele geçirmişti. Birçok şehirde ise Husiler ile Halk Direniş Güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

Taraflar, İsviçre'nin Biel şehrinde 15-20 Aralık tarihleri arasında bir araya gelmiş ama müzakerelerde bir sonuç alınamamıştı. Görüşmelerin 14 Ocak'ta Etiyopya'da tekrar yapılacağı duyurulmuştu. Son Suudi Arabistan-İran krizinin ardından görüşmelerin askıya alındığı bildirilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen Genelkurmay Başkanı: Yemen'de askeri operasyonlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER