Yemen'de Başbakanlık Ofisi'ne füzeli saldırı

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteklediği hükümetin ofis olarak kullandığı otele düzenlenen saldırıda 20 asker öldü. Başbakan Halid Behah'ın kullandığı otelin füzelerle vurulduğu belirtildi.

Yemen'de Başbakanlık Ofisi'ne füzeli saldırı

Geçen hafta Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Husi milislerin kontrolüne geçen ve stratejik öneme sahip Bab El-Mendeb Körfezi'ni geri almasıyla Yemen'de çatışlamaların şiddeti artmıştı.


Bu sabaha karşı Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yardımcısı ve aynı zamanda başbakanlığı da yürüten Halid Behah ve bakanların bulunduğu Aden'deki Saray Oteli yerden atılan füzelerle vuruldu.

ÖLENLER BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ASKERİ
Geçici Başbakanlık Ofisi olarak da kullanılan otele yönelik saldırı sonucu 20 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği açıklandı. Onlarca kişini yaralandığı saldırıda, Başbakan Behah ve bakanların durumuna ilişkin henüz resmi bir bilgi verilmedi.

Halid Behah'a yakın bazı kaynaklar ise başbakan ve bakanların durumunun iyi olduğunu ve kimsenin yaralanmadığını belirtti. Ayrıca ölen 20 güvenlik görevlisinin ise Birleşik Arap Emirlikleri askeri olduğu iddia edildi.

Öte yandan, Suud önderliğindeki koalisyon güçleri, İran'ın, Husilere silah yardımını içeri soktuğu iddia edilen Bab El-Mendeb Körfezi'nin geri alınmasının ardından dün de 48 saat içinde Taiz kentini Husilerden kurtaracaklarını duyurmuştu. Bu sabah Aden'deki Başbakanlık Ofisi'ne saldırının nedeninin ise Riyad yönetiminin Taiz ile ilgili söz konusu açıklaması olduğu ileri sürüldü.

CHA
<< Önceki Haber Yemen'de Başbakanlık Ofisi'ne füzeli saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER