Yemen'de tahliye başladı

Yemen’de çatışmalar sürerken Türklerin tahliyesi için gönderilen TCG Büyükada korveti ülkeye ulaştı.

Yemen'de tahliye başladı

Yemen’in güneyindeki toplam 55 Türk vatandaşının gümrük işlemlerinin ardından botlarla donanmaya ait korvetlere binmek üzere denize açıldıkları belirtildi.

Yemen açıklarında görev gezisinde bulunan TCG Büyükada korveti, mahsur kalan ilk grup Türk vatandaşını bugün Aden’den tahliye edecekti. Bugün ise ülkenin güney kesiminde bulunan Aden’den tahliye işlemleri başladı. Taiz kentinde bulunanlar da olmak üzere toplam 55 Türk vatandaşının Aden’deki sahilden yerel saatle 11.25 civarında botlara bindiği ve Büyükada korvetine doğru yola çıktığı bildirildi.
 
İlk olarak Taiz kentindeki Türk vatandaşları Aden’deki gümrük merkezine geldi. Vatandaşlar burada pasaport işlemlerini tamamladıktan ülkeden resmi çıkışını yaptı ve botlara bindirildi.
 
Öte yandan Sana'daki 175 Türk vatandaşı ise tahliye edilmeyi bekliyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA:

Dışişleri Bakanlığı Yemen'in Aden kentindeki 55 Türk vatandaşının tahliye edildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından Yemen’de başlatılan askeri operasyonun ardından, bu ülkede bulunan vatandaşlarımızdan talep edenlerin tahliyesine yönelik olarak titiz bir çalışma sürdürülmektedir. Tüm bu süreçte vatandaşlarımızın güvenliklerini tehlikeye düşürmemeye özen sarf ederek, çok yönlü ve her seçeneğin değerlendirildiği bir yol izlenmektedir.

Bu çerçevede, mücavir bölgede görev icra etmekte olan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı TCG Büyükada Fırkateyni tarafından bugün Aden’de bulunan 55 vatandaşımızın tahliyeleri tamamlanmıştır. Sözkonusu vatandaşlarımız önce Cibuti’ye ulaştırılacak, buradan Türk Hava Yolları uçağı ile ülkemize nakledileceklerdir.

İlgili kurumlarımızın özverili ve hassas çalışmaları ve tesis edilen eşgüdüm neticesinde vatandaşlarımızın salimen Aden’den ayrılmış olmaları memnuniyet vericidir
.”
BAZI TÜRK ÖĞRETMENLER GÖNÜLLÜ OLARAK KALACAK

27 Mart’ta başlayan operasyonlarla birlikte tüm okulların tatil edildiği Yemen’de Türk okulları da zorunlu olarak eğitime ara verdi. Yemen’deki okul ve üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin de hemen hemen tamamının deniz ve hava yoluyla Türkiye’ye döneceği öğrenildi.

Türk müteşebbislerin açtığı okullarda görev yapan Türk öğretmenlerin ailelerinin tamamı da Türkiye’ye dönecek. Öğretmenlerin bir kısmının tahliye edileceği, bir kısmının ise gönüllü olarak Yemen’de kalacağı öğrenildi.
AJANSLAR
<< Önceki Haber Yemen'de tahliye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER