Yeneroğlu: Sağlık imkânına eşit derecede erişim, çağın en önemli hedeflerinden


İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, sağlık imkanlarına eşit derecede erişimin çağın en önemli hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Çocuk ölümlerinin engellenmesi, anne sağlığının tesisi, bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve çevrenin korunmasının, bugün en önemli gündemlerden biri olduğunu kaydeden Yeneroğlu, "İçinde yaşadığımız küreselleşmiş dünyada sağlık sorunları da küresel çözümlere ihtiyaç duymaktadır." dedi.

Dünya üzerinde açlık sınırında yaşayan insanların sayısının giderek artarken gelir dağılımı eşitsizliğinin de aynı hızla artış gösterdiğini belirten Yeneroğlu, "Sağlık imkânlarına sosyoekonomik arka planı önemli olmaksızın herkesin eşit derecede erişebilmesinin sağlanamaması, içinde yaşadığımız çağın en önemli sorunlarından biridir. En temel insan hakkı olan sağlıkla ilgili şimdiye kadar gerçekleştirilen reformları daha da ileriye taşımak, en öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor." diye konuştu.

'Herkes için ulaşılabilir, nitelikli, sürdürülebilir ve güçlü bir sağlık' sloganıyla başlatılan sağlık reformlarının bu alanda vatandaşlar arasında eşitliğin sağlanması adına Türkiye'de devrim niteliğinde gelişmelerin de öncüsü olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, şöyle konuştu: "Anne ölüm oranlarının yüz binde 64'ten yüz binde 15,8'e; bebek ölüm oranlarının ise binde 31,5'den binde 7,8'e düşmesi, 'Evde Sağlık Hizmeti' uygulamasıyla yatağa bağımlı hastalara evlerinde hizmet sunulması gibi birçok girişim, sağlığa eşit erişimin sağlanması amacına bizleri adım adım yaklaştırmaktadır. Nitekim bu hizmetlerle Türkiye'de vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyet düzeyi yüzde 39 iken, bu oranın yüzde 75'lere çıkartılması sağlık reformlarındaki başarıyı ortaya koymaktadır. Sağlık alanında elde ettiğimiz bu başarı çizgisini vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak diğer kapsamlı tedbirlerle izlemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Dünya Sağlık Günü'nün sağlık sorunlarına yönelik farkındalığı artırmasını ümit ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Yeneroğlu: Sağlık imkânına eşit derecede erişim,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER