Yenimahalle Belediyesi' nden 2 bin kişiye 'Dostluk Sofrası'


Yenimahalle Belediyesi, Muharrem Ayı vesilesiyle 2 bin kişiye 'dostluk' sofrası kurdu. Yenimahalle Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlen Muharrem Ayı, oruç açma yemeğinde Alevi ve Sünniler aynı sofrada bir araya geldi.

Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda gerçekleştirilen Muharrem Ayı oruç açma yemeğine, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un yanı sıra CHP Ankara milletvekilleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Alevi dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşam ezanının okunması ile birlikte Lokma Duası edilerek oruçlar açıldı. İftar sofrasında Alevi adetleri eksiksiz yerine getirildi. Yemeklerde et kullanılmazken, su yerine ayran içildi ve bıçak kullanılmadı.

Açılan iftarlar sonrasında Fethi Yaşar bir konuşma yaptı. Bugünlerde her zamankinden daha çok birbirimizi sevmeye, hoş görmeye, kucaklamaya ihtiyacımız olduğunu dile getiren Yaşar, "Bizleri bölmeye parçalamaya çalışan Yezidlere karşı Ehlibeyt gibi sapasağlam birlikte durmaya ihtiyacımız var" dedi. Yaşar şöyle devam etti: "Bugün ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde mazlumlara karşı zulüm eden zalimler Yezidler var. Koşullar değişiyor ama mazlumlar ve zalimler değişmiyor. İşte bu noktada bizler bağış peygamberinin ümmeti olarak nerede duracağımızı bilmeliyiz. Zalimden yana mı? Mazlumdan yana mı? Yezid' den yana mı? İmam Hüseyin ve Ehlibeyt ten yana mı? Bugünlerde her zamankinden çok birbirimizi sevmeye hoş görmeye kucaklamaya ihtiyacımız var. Bizleri bölmeye parçalamaya çalışan Yezidlere karşı Ehlibeyt gibi sapasağlam birlikte durmaya ihtiyacımız var. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşunu Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi ile birlikte başarmış bir milletiz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit haklara sahip yurttaşlarıyız. Siz Alevi kardeşlerimiz Çorum'da Madımak 'ta Maraş'ta zulme karşı haksızlığa uğradınız. Hala Cem Evleri'nin ibadethane olup olmadığı tartışılıyor. Ancak bütün bunlara rağmen sizler 72 millete bir gözle bakmayı demokrasimize Cumhuriyete Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun ilkelerine sahip çıkmaya devam ettiniz. Her türlü baskıya ötekileştirmeye karşı bölünmeyi isyan etmeyi düşünmediniz bu ülkenin asli unsuru olmayı başardınız. Hepimiz sizlere şükran ve minnet borçluyuz. Üst üste acılar yaşadığımız bu ayda tuttuğunuz oruçları kabul ermesini diliyorum."

Dostluk-Sofrasi-1911344.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle Belediyesi' nden 2 bin kişiye 'Dostluk Sofrası' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER