Yenimahalle Belediyesi, şehitleri andı


ANKARA (CİHAN)- Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı kapsamında etkinlikler düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, Ragıp Tüzün Parkı'na çadır kurarak şehitler için Kuran-ı Kerim okuttu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar, Kasidehanlar Bilal Demiryürek, Fazlı Çoban ve Seyit Ali Çevik ile duygulu anlar yaşandı. Vatandaşlar Kur'an-ı Kerim Tilaveti dinledi. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu, ilahilerin seslendirildiği günde eller şehitler için açıldı. Şehitlerin ruhuna hediye edilen dualar hep bir ağızdan okundu. Etkinliğe, gaziler ve şehit aileleri de katıldı.

BUĞDAY ÇORBASI VE HOŞAF DAĞITILDI

Çanakkale Savaşı'nda cephede savaşan askerlerin günlük tayınları olan kuru ekmek, buğday çorbası ve üzüm hoşafı vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşa buğday aşı ikram eden Yaşar'ın kendisi de kuru ekmek yiyerek, çorba içti.
Çanakkale Savaşı'nın vatanseverlik ve iman duygularıyla kazanıldığına dikkat çekerek, "Bu savaş, memleket sevdasının, bağımsızlık aşkının zaferi olarak tarihe yazılmıştır. Bugün 250 bin vatan evladı, ayakları yalın, üstü başı dökülmüş, yarım tayın ekmek ve hoşafla günlerce vatan savunması yapan 15 yaşında Edirneli Ahmet ile 65 yaşındaki Mardinli Bekir aynı toprakta koyun koyuna yatmaktadır. Bugün kendi öz vatanımızda nefes almamızı, özgürce yaşamamamızı sağlayan tüm Çanakkale şehitlerimizi, kendi kendimizi yönetme hakkı veren, bağımsızlığımızı bize armağan eden Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle Belediyesi, şehitleri andı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER