Yenimahalle'nin hayvan barınağı kışa hazır


Yenimahalle Belediyesi tarafından, cadde ve sokaklarda bulunan sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için tam teşekküllü hizmete açılan hayvan barınağı soğuk kış günlerine hazırlanıyor. Mevsimin zorlu şartlarına hazırlanan hayvan barınağında öksüz misafirlerin konakladığı her yer tek tek elden geçiyor. Barınaklardaki demir korkuluların boyaları ve iç zemin fayansları tamamen yenilenirken, kanal sistemleri ve ısıtma sistemlerine de komple bakım yapılıyor.

Sokak hayvanlarının özellikle kış aylarında çok daha zorlu şartlara maruz kaldığını ifade eden Yenimahalle Belediyesi veteriner hekimleri, "Biz bir ilçe belediyesi olarak gerek barınaklarımızda, gerekse sokaklarda hayvanları korumaya ve hayatta tutmaya yönelik elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz." diyerek vatandaşları da konuya duyarlı olmaya ve özellikle kış aylarında sokak hayvanlarına yiyecek bırakmaya davet etti.

İsteyen tüm vatandaşların ziyaretine açık olan barınakta, ilçe genelinde toplanan sahipsiz köpekler sağlık kontrolünden geçirilip kuduz, kısırlaştırma ve parazit aşıları yapılıyor, aynı zamanda yaraları iyileştirme tedavisi de gerçekleştiriliyor. Tamamen iyileşene kadar barınaklarında gözetim altında tutulan köpekler, ücretsiz olarak sahiplendirilmeye devam ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle'nin hayvan barınağı kışa hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER