Yenişafak'ın o haberiyle ilgili flaş karar

Yeni Şafak'ın, "Atatürk’ü İnönü zehirleyerek öldürdü" yönündeki haberlerine mahkemeden ihtiyati tedbir kararı verildi. Mahkeme, gazetenin benzer haberler yapmasının önüne geçti.

Yenişafak'ın o haberiyle ilgili flaş karar

İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, önceki gün akşam avukatı Mehmet Ali Köksal aracılığı ile mahkemeye başvurdu. İhtiyati tedbir talebi ile yapılan başvuruya Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi bu sabah karara bağladı.
 
Mahkeme, gazetenin haberlerine ilişkin ihtiyati tedbir kararı verdi.

İNÖNÜ AİLESİNDEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

CHP Parti Meclisi üyesi ve Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Yeni Şafak'ta yer alan "Atatürk'ü İnönü zehirledi" iddiasına "deli saçması" demişti.

İsmet İnönü'nün torunu olan Bilgehan, "Büyük Atatürk ve İsmet İnönü ile ilgili iftiralar saçmalık düzeyindeydi, bu haberle birlikte 'deli saçması' haline geldi. Asıl bu haberleri yapanlar, Türk halkını zehirlemeye çalışıyorlar ama bu topraklarda Cumhuriyet’in kurucularına o kadar büyük bir sevgi var ki ne yapsalar olmuyor. İnönü Vakfı ve İnönü ailesi, hiçbir tarihi gerçeklikle bağdaşmayan bu haberle ilgili suç duyurusunda bulunarak yasal yollara başvuracaktır" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet
<< Önceki Haber Yenişafak'ın o haberiyle ilgili flaş karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER