13 Kare Sanat Festivali

13 Kare Sanat Festivali -Festival kapsamında gerçekleştirilen Ustalar Buluşmasında İzzet Keribar, Sıtkı Fırat ve Gültekin Çizgen fotoğraf gösterisi sunumu yapıp, söyleşide bulundu


ADANA (A.A) - Adanada bu yıl 14üncüsü gerçekleştirilen 13 Kare Sanat Festivali kapsamında fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar, Sıtkı Fırat ve Gültekin Çizgenin katılımıyla geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden fotoğrafçı Mehmet Baltacı anısına Ustalar Buluşması gerçekleştirildi.
     Büyükşehir Belediyesinin, Altın Koza etkinlikleri kapsamında Adanada 15 yıl önce fotoğraf çekimi için çıktıkları yolculukta geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adana Fotoğraf Amatörleri Derneğinin (AFAD) 13 üyesinin anısına düzenlediği festival kapsamında, Adana Kültür Sanat Merkezindeki etkinlik kapsamında İstanbul Fotoğraf Müzesi Koleksiyonu, Mehmet Baltacı Siyah-Beyaz Fotoğraf Sergisi ve Altın Oran Portfolyo sergileri açıldı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin yapıldığı merkezi doldurduğu için Adanalı sanatseverlere teşekkür ederek, bu birlikteliğin devam etmesi temennisinde bulundu.
     Aldırmaz, 1973 yılında kendisinin de AFADa üye olduğunu, fotoğrafa meraklı olduğunu, ancak salondaki konuklar kadar olmadığını vurguladı.
     İstanbul Fotoğraf Müzesi Kurucu Küratörü Gültekin Çizgin ise müzelerin yalnızca bir mekan değil, içinde koleksiyonlarla var olan bir yapı olduğunu söyledi.
     Koleksiyonlar olmadan müzelerin olmayacağını anlatan Çizgin, şunları kaydetti:
     Bu serginin önemi fotoğrafın nasıl değerli olabileceğinin bir işaretidir. Şimdiden fotoğraf biriktirin fotoğrafa sahip çıkın. Dünyanın en aktüel işidir. Günümüze kadar 3.5 trilyon fotoğraf çekildiği varsayılıyor. Yalnız Facebookta 160 milyar fotoğraf var. Ancak, nadir ve nedret olmayan hiçbir şey değerli değildir. Sanatı sanatçılar yapar.
     Bu çok önemli bir etkinlik. Adana bir kültür şehri haline bu adımlarla gelecek. O yüzden bizim size, sizin de bize yaklaşımınız çok önemli. Türkiye temelde sanat özürlü bir ülkedir. Bunu gerçek olarak kabul edelim. Sanat olmadan, gelişim, uygarlık olmuyor. Bunun sahipleri sizlersiniz.
     Etkinliğin adandığı Mehmet Baltacının eşi Havva Baltacı da eşinin Adanada hep bir müze açma isteği olduğunu, bunun 2009 yılında Altın Koza ve AFADın katkılarıyla gerçekleştiğini belirtti.
     Daha sonra İzzet Keribar, Sıtkı Fırat ve Gültekin Çizgen, fotoğraf gösterisi sunumlarını yaparak, sanatseverlerin sorularını cevapladı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 13 Kare Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER