Çelik

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül: -Bursada 31 işçi sırf yürüdükleri, özgürlük, sendikal demokrasi istedikleri için işlerinden atıldılar. Bursada olan olaylar gündem olurken KARDEMİRde olanları neden kulaklar duymuyor


KARABÜK (A.A) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Bursada 31 işçi sırf yürüdükleri, özgürlük, sendikal demokrasi istedikleri için işlerinden atıldılar. Bursada olan olaylar gündem olurken KARDEMİRde olanları neden kulaklar duymuyor dedi.
     Gül, Karabük Büyük Kulüpte yapılan Çelik-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) bugün bacalarının tütmesinde sendika olarak verdikleri büyük mücadelelerin de payı olduğunu söyledi.
     KARDEMİRde toplu sözleşme yetkisi nedeniyle geçmişte sıkıntıların yaşandığını ve son iki yıldır da fabrikada yetkisizliğin devam ettiğini, bu sıkıntıların sorumlusu olmadıkları halde acısını çelik işçisinin çektiğini ifade eden Gül, Bu iki yılı aşkın süredir sendikasız çalışmanın nedeni sendikamız değildir. Yetkisizliği bu noktaya getirenler bellidir. İki yıl öncede sonuç belliydi, bugün de sonuç bellidir. Kimse yetkisizlikten faydalanmaya çalışmasın. Sağlık sorunları yaşayan bazı işçilerin işten atılması söz konusu oldu. Sağlık sorunlarını suiistimal edenlere elbette sahip çıkmayız. Ancak aksi durumda her zaman sendikamız işçinin yanındadır. Kurula getirmeden keyfi işten atılmaları, uygulamaları kesinlikle ve kesinlikle kabullenmeyeceğiz herkes bunu bilmelidir diye konuştu.
    
     -KARDEMİRin üretimi 2 milyon tona ulaştı-
    
     KARDEMİRin üretiminin arttığını ve 2 milyon tona ulaştığını belirten Gül, şöyle devam etti:
     Üretimin iki milyon tona çıkması ya da 3 milyona çıkmasından haz duyarken emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fabrikanın bu rakamlara ulaşmasında hak sahibi olan işçilerimiz elbette kardan pay almaya da hakkı vardır. Alınan ücretlerde 2 milyon tona yakışması lazımdır. Askeri ücret protokolunu asla ve asla tanımadığımızı böyle bir şeyi kabullenmeyeceğimizi çok açık bir şekilde ifade etmiştik. Mücadelemiz ve haklılığımızla KARDEMİRde yeni bir yola çıkacağız. Bu yeni yolda küskünlük ve dargınlık istemiyoruz. Birlik ve beraberlik istiyoruz. Tek adres tek yürek sendikamız ile yola çıkmak istiyoruz. Kavga asla istemiyoruz. Herkesin elini sıkarak burada bozulmuş olan kardeşlik duygusunu yeniden yeşermesini istiyoruz.
    
     -Sendikamızın kapısı herkese açıktır-
    
     Çelik-İş Sendikasının kapısının herkese açık olduğunu vurgulayan Gül, Açtığımız el hala açık ama o eli hala tutan olmadı. Bu sıkıntılara dur diyecek el ve kapı Çelik-İş Sendikasıdır. Bunu herkes bilmeli, bu yürek bizde var. Çelik-İş Sendikası dün de bugün de mücadelenin mimarıdır. Toplu sözleşme masası başında olanların başına gelenleri biliyorsunuz. Bursada 31 işçi sırf yürüdükleri, özgürlük, sendikal demokrasi istedikleri için işlerinden atıldılar. Bursada olan olaylar gündem olurken KARDEMİRde olanları neden kulaklar duymuyor. Çelik-İş Sendikasının tarihinde bunlar yoktu. Yetkisizlik döneminde bizim elimizin kolumuzun bağlandığında ve güçsüzleştirildiğimizde burada bunlar yaşandı. Eğer bugün KARDEMİRde bunlar oluyorsa sebebi biz hiç değiliz. Bunu durduracak güç de biziz ifadelerini kullandı.
    
     -Kimse çelik işçisini küçümseyemez-
    
     Hiç kimsenin çelik işçisini küçümsemeye ne haddi ne de yüreğinin olamayacağının altını çizen Gül, şöyle konuştu:
     KARDEMİRde 2 bin 800 sendikamıza, 800 de Türk Metal Sendikasına üye işçi var. Bunu çok net söyledik. Bu rakamlar sendikamızın yetkili olduğunu gösteriyordu. Gelin birleşelim bu iş pratik olarak bitsin istedik. Bu mücadeleye KARDEMİR işçisi damgasını vursun. Bu iş tamamlansın dedik. Şunu çok açık net söyledik. Yargıtayın vereceği kararın başımızın üstünde yeri var dedik. Yerel mahkemeler son mahkemeler değil. Son kararı bir üst mahkeme verir. Üst mahkeme tarafından verilen karar yerel mahkemeye tekrar gitmez. Yargıtayın vereceği karar kesindir ve son karardır. Onun için KARDEMİRde yetkisizlik günleri bitmiştir
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER