13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film

13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali -Festivalde, Geçmiş Mazi Olmadı adlı belgesel birinci seçildi


KARABÜK (A.A) - Karabükün Safranbolu ilçesinde Anadolu Ajansının (AA) basın sponsoru olduğu 13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki Belgesel Film Yarışmasında, Geçmiş Mazi Olmadı adlı belgesel birinci seçildi.
     Sonuçları Kent Tarihi Müzesi bahçesindeki törende açıklanan belgesel film yarışmasında, Mehmet Özgür Candanın yönettiği Geçmiş Mazi Olmadı isimli belgesel birinci, Müjgan Tanerin yönettiği Bir Düştü Sulukule isimli belgesel ikinci, Japon yönetmen Takatoshı Okuranın yönettiği Glacıer Dıary In Patagonıa isimli belgesel üçüncü seçildi.
     Amatör Film kategorisinde ise Nagihan Çakarın yönettiği Büyükkaşıklar adlı belgesel birinci, Hüdai Ateşin yönettiği Cennet adlı belgesel ikinci, Halil Aygünün yönettiği Dom adlı belgesel de üçüncü oldu.
     Süha Arın Özel Ödülüne de Hürriyet Mimarı adlı belgeselle Azime Cantaş layık görüldü.
     Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği Ödülü ise Lebbeyi Bekleyenler filmiyle Özer Kesemene verildi.
     Ayrıca bu yıl ilk defa verilen En İyi Belgeselci ödülüne Kemal Sevimli layık görüldü.
     Ödüller, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
     Belediye Başkanı Aksoy, törende yaptığı konuşmada, belgeselciliğin sanatın en gerçeklerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Bu sanat dalının en yakıştığı yer şüphesiz Safranboludur. Bunu düzenliyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Belgesel filmcilik, yarışmalar arasında en köklü olandır. Yine festivalimizde derece alan belgesel filmlerimiz, Türkiyenin değişik yerlerinde düzenlenen belgesel film yarışmalarında ve dünya çapındaki belgesel film yarışmalarında ödül almıştır. Kısaca şunu söyleyebilirim ki belgesel filmin 2012 yılı ödüllerini biz veriyoruz.
     Törende, Ayça-Eren isimli grup tarafından mini klasik müzik konseri verildi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER