18. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve

18. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni başladı -Vali İpek: -Dede Korkut, Türk milletinin millet olmasındaki en önemli unsurlardan biri


BAYBURT (A.A) - Bayburtta düzenlenen, 18. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni başladı.
     Bayburt Türk Dünyası Parkında başlayan etkinlikler kapsamında, önce Abdulkadir Varıncaya ait hat ve tezhip ile Feridun Hacıhasanzadenin, Her Yönüyle Her Köyüyle Bayburt sergilerinin açılışı yapıldı.
     Ardından Şölen Komitesi Onursal Başkanı da olan Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile çok sayıda vatandaş, Masat köyündeki Dede Korkut Türbesini ziyaret etti. Vali İpek ve beraberindekiler türbeye çelenk koyup, dua etti.
     Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, Dede Korkut Orta Asyadan balkanlara kadar her yerde var ve Türk milletinin millet olmasındaki en önemli unsurlardan biri dedi.
     Çok sayıda Dede Korkut hikayesi bulunduğunu anımsatan İpek, Bunlardan bir tanesi Bayburtta geçiyor ve adı Bamsı Beyrek hikayesi. Kültür ve tarih şehri olan Bayburtta bu yıl bu şölenlerin 18incisini yapıyoruz. Bugün burada bu neşeyi yaşayan Türkiyenin dört bir yanından gelen insanlar var diye konuştu.
     Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise Dede Korkut etkinlikleriyle insanların bir araya gelmesini sağladıklarını dile getirerek, İstiyoruz ki tarihimizin derinliklerinde kalan kültürel değerlerimiz hem şimdi hem de gelecek nesil tarafından tanınsın. İnsanımız aşıklar şölenimizle, cirit oyunlarımızla, şairlerimizle, tiyatrolarımızla ve akşam organize edilecek programlarla neşelensin ifadesini kullandı.
     Konuşmaların ardından KKTC, Gürcistan, Romanya, Polonya, Elazığ, İzmir, Gümüşhane ve Bayburt halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
     18. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, 15 Temmuz Pazar günü, Aydıntepe yaylasında yapılacak, Yayla beyi seçimi ve halk oyunları gösterileriyle sona erecek.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Abdülkadir Nişancı / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 18. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER