19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali -Festival kapsamında temmuz ayında yola çıkan Altın Koza Gezici Sinema Tırı 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katettikten sonra Adanaya döndü


ADANA (A.A) - Altın Koza Anadolunun Festivalidir ve Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda sloganları ile temmuz ayında yola çıkan Altın Koza Gezici Sinema Tırı 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katettikten sonra Adanaya döndü.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Uğur Mumcu Meydanında tırın karşılanması için düzenlenen törende, gezici sinemanın gittiği her yerde ilgi gördüğünü belirtti.
     Uluslararası Altın Koza Film Festivalinin bugün başlayacağını ifade eden Aldırmaz, şöyle devam etti:
     Gezici sinemamız da festivalden önce Anadolu insanıyla buluştu. Onlara yazlık sinema keyfi yaşattı. Bizi gittiğimiz her yerde çok güzel karşılayan valilerimize, belediye başkanlarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Altın Koza, uluslararası bir film festivalidir. Adana halkının bu festivale göstereceği ilgi bizim için çok önemli, herkesin festivale ilgi göstermesini bekliyoruz.
     Gezici sinemayı karşılayanlar arasında, Darende, Kozan, Tarsus, Akçatekir, Kızakalesi, Saimbeyli belediye başkanları ve Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de yer aldı.
     Aldırmaz, törene katılan belediye başkanlarına katkılarından ötürü plaket sundu.
    
     Muhabir: Adana/Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER