19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali -Festivale katılacak sanatçılar Adanaya geldi


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivaline katılacak sanatçılar Adanaya geldi.
     İstanbuldan uçakla Adana Havalimanına gelen sanatçıları, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Zihni Aldırmaz ile Altın Koza AŞ. Genel Müdürü Candan Yaygın çiçekle karşıladı.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan oyuncu Rıza Sönmez, Altın Kozanın her geçen gün daha da iyi bir festival haline geldiğini belirterek, festivalin Adana halkının sahiplenmesiyle daha coşkulu olabileceğini söyledi.
     Festivalde bu yıl çok iyi filmlerin yer aldığını ifade eden Sönmez, Çok da iyi bir jürisi var festivalin. Heyecan verici filmler var ve Türkiye sinemasının en önemli bir kaç yönetmeni yer alıyor dedi.
     Oyuncu Menderes Samancılar ise, Altın Koza ile Altın Portakal arasında bir kıyaslama olduğunun belirtilmesi üzerine, Öyle bir ayrıma girmemek lazım. Orada da yarışan filmler bizim ülkemizin filmleri. Arkadaşlarımız bir kısmı orada yarışacak, bir kısmı burada yarışacak. Önemli olan dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlikle, kol kola girerek birlikte götürmeyi becermemiz lazım. Bunu da çok iyi yapabiliriz diye konuştu.
     Her iki festivalin tarihlerinin yakın olduğunu belirten Samancılar, Bazı aksaklıklar olabilir ama önemli olan ikisi de bir güney şehridir, ki festival de dayanışma içerisinde sonuna kadar gidecektir. İki festivalin de sinemamıza olan katkıları unutulmaz. Onun için ikisinin de yolu açık olsun dedi.
     Oyuncu Nuri Alço da, Altın Koza Film Festivaline dönem dönem ara verildiğini, şu an festivalin 19uncusunun düzenlendiğini, Antalya Altın Portakal Film Festivalinin ise 49uncusunun yapılacağını söyledi.
     Oyuncu Yılmaz Köksal ise, festivalin Yeşilçam oyuncuları için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, Bu yeni jenerasyondaki arkadaşlarımız bilemezler ama biz bu festivalin öncesini de biliriz dedi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık-Volkan Kaşık/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER