2. Uluslararası Canik Sempozyumu başladı

2. Uluslararası Canik Sempozyumu başladı


SAMSUN (A.A) - Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik konulu 2. Uluslararası Canik Sempozyumu başladı.
     Canik Kültür Merkezinde iki gün sürecek sempozyuma Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Fransa ve Hindistantan 32 üniversiteden 90 bilim adamı katılıyor.
     İstiklal Marşının okunmasının ardından sempozyumun açılış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şunları söyledi:
     Tarih boyunca Canik, Karadeniz ticaret merkezi olmuştur. Samsun, Anadolunun ticaret başkentiydi. Konyanın, Diyarbakırın malları Samsun Limanından Avrupaya satılıyordu. 1910da bu şehrin limanından 7 bin 364 gemi Avrupaya mal götürmüştür. Samsun 21. yüzyıla uyarlanacak şekilde yeniden ticaret şehri olacaktır. Avusturya firması Baumaxı açarken, Alman firması Metro Grossu açarken, bizim kara kaşımız, kara gözümüz için yatırım yapmıyor. Yatırımcılar Samsunun gelecek 100 yılına bakıyor, onlar bu şehri görüyor. Avrupanın bu şehri algılamasından ve Samsuna biçilen rolden dolayı geldiler. Tabi ki bizim yatırımcıların önünü açmamız etkili oldu. Ayrıca Samsuna ikinci devlet ve ikinci vakıf üniversitesini kazandırmak istiyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Canik Sempozyumu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER