2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu

2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu -Destinasyonun lansmanı, Bursa Tanıtım Günleri teması ve Bahreynde Bursa Günleri adıyla Manamada yapıldı -Bursa Valisi Harput: İlk tanıtımımızı, bugün Arap Ligi Turizm Başkenti il


BURSA (A.A) - Bursanın Arap ülkeleri için 2013 turizm ana destinasyonu seçilmesi kapsamında, Bahreynin başkenti Manamada, destinasyonun lansmanı gerçekleştirildi. Manamada, Bursa Tanıtım Günleri teması ve Bahreynde Bursa Günleri adıyla iki gün boyunca çeşitli programlar yapılacak.
     2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu kapsamında City Center Alışveriş Merkezinde düzenlenen Bahreynde Bursa Günlerinin açılışında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, iki ülke arasında tarih boyunca sıcak duygular bulunduğunu belirterek, Bu sıcak duyguları ilerletmek için buradayız ifadesini kullandı.
     Manamaya, turizm sektörü, iş adamları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik heyetle geldiklerini dile getiren Harput, İlk tanıtımımızı, bugün Arap Ligi Turizm Başkenti ilan edilecek olan Bahreynde yapmamız büyük önem taşıyor. Stantlarımızı ziyaret eden insanlara Bursayı anlatacağız. Onları Bursanın güzelliklerini görmeye davet edeceğiz. Şehrimizin tat, ürün ve gelenekleri ile tanıştıracağız diye konuştu.
     Bursanın yeşil, beyaz ve mavinin kucak kucağa yaşanabildiği bir kent olduğunu vurgulayan Harput, iki ülke arasında her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bahreynli iş adamları arasında yatırımı teşvik amaçlı zirve gerçekleştirileceğini anlatan Harput, Her alanda ilişkileri geliştirmek istiyoruz dedi.
     Harput, iki ülke arasında 400 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu, bu rakamı daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. Bursada 3 milyon insanın yaşadığını belirten Harput, Bursada aynı zamanda 3 milyon Bahreynli, 3 milyon Ürdünlü, 3 milyon Suudi Arabistanlı yaşıyor. Sizi seven milyonlarca kişi adına Bursayı tanıtmak için sizinle birlikte buradayız ifadesini kullandı.
     Harput, sözlerinin sonunda, programa katılan protokol üyelerine çini hediye etti.
     Vali Harput, Bahreynde Bursa Günleri programının açılış kurdelesini, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid, Bahreyn kraliyet ailesinin bazı mensupları, Lübnanlı iki bakan, Türkiyenin Manama Büyükelçisi Ahmet Ülker, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile kesti.
     Harput ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek, Türk turizmci ve iş adamlarından bilgiler aldı.
     Öte yandan, programda, halk oyunları ile Hacivat-Karagöz gösterisi ve Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin geleneksel kıyafetlerle yaptıkları gösteri ilgi çekti.
     Bahreynliler ve ülkedeki bazı turistler, standları gezerek Türk lokumu, börek ve kestane şekerinin tadın baktı.
     Bu arada ülke, Bahreynin bugün Arap Ligi Turizm Başkenti ilan edilecek olması dolayısıyla yoğun bir trafik yaşadı.
     Vali Harput ve beraberindeki Bursa heyeti, buradaki 21 Arap ülkesinin kültür bakanlarının davetli olduğu toplantıya katıldı.
     Bahreynde Bursa Günleri kapsamında salı günü ise sırasıyla, turizm, gayrimenkul, sanayi, eğitim, medya sektör buluşmaları yapılacak. Bahreyndeki programlar, akşam verilecek gala yemeği ile son bulacak.
     22 Nisan 2012de Bursada yapılan Türk-Arap Turizm Buluşmasında alınan kararla, Bursa, Arap Turizm Örgütü tarafından Ana Destinasyon Merkezi ilan edilmişti. Valilik tarafından bu doğrultuda hazırlanan bir dizi faaliyetten oluşan bir eylem planı kapsamında, 31 Aralık 2013a kadar Bahreynin dışında Dubai, Kuveyt, Katar, Riyad, Umman, Kahire, Kazablanka ve Bursada programlar düzenlenmesi öngörülüyor. Buna göre, Arap Ligi ülkelerinin konsolos, turizm ve ticaret ataşeleri Bursada bir araya getirilecek, Arap ülkelerinde Bursa geceleri düzenlenecek. Yerel yönetimlerle işbirliği kapsamında kardeş şehirler belirlenecek. Ayrıca, ortak sinema, tiyatro ve müzik festivalleri gibi kültürel etkinlikler, bisiklet, at yarışları, ortaklaşa bilimsel, turistik toplantılar yapılacak. Arap dizilerinin bir bölümü ve bazı Arap ses sanatçılarının klipleri de Bursada çekilecek.
    
     Muhabir: Kamuran Akkuş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER