22

22- 27 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası -Halk Sağlığı Müdürü Kutlu: -Diş çürükleri ile diş eti hastalıkları, kalp-damar,yüksek tansiyon, kemik erimesi ve şeker hastalığı risklerini artırmaktadır


KASTAMONU (A.A) - Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu, diş çürükleri ile diş eti hastalıklarının kalp- damar, yüksek tansiyon, kemik erimesi ve şeker hastalığı risklerini artırdığını bildirdi.
     Kutlu, 22- 27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülkede ağız diş sağlığı hizmetlerine olan ihtiyacın çok yüksek olmasına rağmen, bu hizmetlere olan talebin o oranda düşük olduğunu belirtti.
     Diş çürükleri ve diş eti hastalıklarından korunmada, öncelikle kişilerin kendi sağlıklarının bilincinde olması gerektiğini ifade eden Kutlu, şunları kaydetti:
     Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler, bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Diş çürükleri ile diş eti hastalıkları, kalp-damar, yüksek tansiyon, kemik erimesi ve şeker hastalığı risklerini artırmaktadır. Öncelikle bireylere düzenli fırçalama alışkanlığı, diş ipi kullanımı, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir.
     Çürükten korunmada, sabah kahvaltı sonrası ve gece yatmadan önce 2şer dakikalık etkili bir fırçalama işlemi yeterlidir. Fırçalama işleminde diş etlerine masaj yapacak tarzda dairesel hareketler yapılmalıdır. Fırçalarken aşırı kuvvet uygulamanın diş eti çekilmesine neden olacağı unutulmamalıdır.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER