24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Demokrasi Meydanında tören düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
     Demokrasi Meydanında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serinin Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından öğrenciler Türk bayrağını göndere çekti.
    
     -GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkuna ziyaret
    
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kreş ve anaokulu öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkunu ziyaret etti.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Coşkun, ziyarette yaptığı açıklamada, bir ülkenin olmazsa olmaz en önemli ayağının eğitim olduğuna ifade etti.
     Eğitimin ülkenin es geçmemesi gereken bir alan olduğuna dikkati çeken Coşkun, Bir yıllık eğitim artışının yıllık gelire katkısının yüzde 10-11 olduğunu düşünürsek ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz. Sadece ekonomik değil, sosyal gelişime, toplumun ileri gitmesine, birçok alanda sosyal kalkınma dediğimiz alanlarda, hem aile yapısının güçlenmesi hem de insan ilişkilerinin rayına oturması, toplumsal mutabakatın ve refahın artması konusunda eğitim orta direktir ifadelerini kullandı.
     Coşkun, tüm öğretmenlerinin gününü kutladığını kaydetti.
     Ziyarete gelen anaokulu öğrencileri Rektör Coşkuna çiçek verdi.
    
     -Nizipte 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama
    
     Nizipte 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Belediye Nikah ve Düğün Salonundaki kutlama programında yaptığı konuşmada, öğretmenlerin gönlünün insan sevgisiyle, kalplerinin ise görev aşkıyla çarptıığnı belirtti.
     Stajyer öğretmenlerin ant içmesinin ardından program, şiir, satranç, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Törene, Kaymakam Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu-Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER