Kadirli Kültür Merkezi inşaatı

Kadirli Kültür Merkezi inşaatı -Kültür merkezi inşaatının yapımına 10 yıl aradan sonra ödenek ayrılmasıyla yeniden başlandı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli Kültür Merkezi inşaatının yapımına, 10 yıl aradan sonra ödenek ayrılmasıyla yeniden başlandığı bildirildi.
     Kadirli Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Bilal Seyhan, yaptığı yazılı açıklamada, 1995 ile 2002 yılları arasında 140 bin TL harcanan ve sonrasında bakanlığın yüzde 70i tamamlanmamış inşaatlara ödenek ayırmaması nedeniyle bitirilemeyen kültür merkezi inşaatına, 2011 ve 2012 yılı bütçesinden 1 milyon 886 bin 126 TL ödenek gönderildiğini belirtti.
     Seyhan, kültür merkezinin yarım kalan inşaatının devam etmesi için ayrılan ödeneğin İl Özel İdaresine aktarıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Deprem yönetmeliğinden önce başlandığı ve zaman geçtiği için proje üzerinde bakanlık tarafından bir revizyon yapıldı. Yüklenici firma çalışmasına başladı. İnşaatın 2013 yılında bitirilmesi bekleniyor. 4 bin metre kare alan üzerinde yapılan inşaatın kullanım alanı son tadilat projesinde 3 bin 250 metre kare olarak belirlendi. Proje içerisinde çok amaçlı salon, güzel sanatlar galerisi, ilçe halk kütüphanesi, idari bölümler ile el sanatları kursları için atölyeler bulunmaktadır. Kadirli Kültür Merkezinin bitirilmesi ile ilçemizin önemli bir ihtiyacı daha giderilmiş olacak.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kadirli Kültür Merkezi inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER