25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele

25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü -CHP Yozgat İl Kadın Kolları Başkanı Şahin: Kadınlar kozalarında binlerce yıl acılarıyla duruyor


YOZGAT (A.A) - CHP Yozgat İl Kadın Kolları Başkanı Canan Şahin, kadınları kozalarında binlerce yıl acılarıyla durduğunu söyledi.
     Şahin, 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, parti olarak, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için bir hafta sürecek Kelebekler Özgürdür kampanyası düzenleyeceklerini bildirdi.
     Türkiyede son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:
     Türkiyede, 2011de 257 kadın öldürülürken, bu yılın ilk 6 ayında ise 100e yakın kadın hayatını kaybetti. Bu rakamlar seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddete sıfır tolerans söylemlerini yalanlamaya yetiyor. Biz CHPli kadınlar olarak eşit temsil, eşit katılım yolunda yürümeyi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz. Bizler, kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede, umudu, inancı ve güveni örgütlemek amacıyla, kelebekler özgürdür diyoruz. Kadınlar kozalarında binlerce yıl acılarıyla duruyor. Şimdi özgürlüğe uçma zamanıdır. Bolluk, bereket barış ve huzur için yola çıkmanın zamandır.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER