3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı

3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı -ESRUC Başkanı Prof. Dr. Koçak: Burada anlatılan proje uygulamaları sayesinde her birimiz ülkemizde kendi üniversitelerimizde, yeni başlangıçlar, mevcut uygulamalara yeni ilaveler y


ERZURUM (A.A) - Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak, Burada anlatılan proje uygulamaları sayesinde her birimiz ülkemizde, kendi üniversitelerimizde yeni başlangıçlar, mevcut uygulamalara yeni ilaveler yapabileceğiz dedi.
     Atatürk Üniversitesinin öncülüğünde kurulan Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) tarafından Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen, 3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısında, farklı ülkelerden gelen bilim adamları, 6 ana konu üzerinden 33 sunum yaptı.
     Toplantıda, ESRUC üyesi olan üniversitelerle ilgili ortak bir bilgi ve proje havuzu oluşturulması ve finans sağlanmasıyla ilgili İpek Yolu Eğitim Kervanının kurulmasına karar verildi.
     ESRUC Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak, toplantının kapanışında yaptığı konuşmada, organizasyonun başarılı olduğunu belirterek, ESRUC toplantısının bütün oturumlarının verimli geçtiğini ifade etti.
     Farklı ülkelerden gelen bilim adamlarının, kendi üniversitelerinin en başarılı projesini anlattığına dikkati çeken Koçak, şunları kaydetti:
     Bizimle paylaşılan yeni uygulamalar sayesinde elde edilen sonuçlar, kazanılan tecrübeler, deneyimler, bize ilham verdiği gibi biliyorum ki sizlere de ilham vermiştir. Burada anlatılan proje uygulamaları sayesinde her birimiz ülkemizde, kendi üniversitelerimizde yeni başlangıçlar, mevcut uygulamalara yeni ilaveler yapabileceğiz. Ben bunu çok önemli bir kazanç olarak görüyorum.
     İpek Yolu Eğitim Kervanını kurmaktan mutlu olduklarını belirten Koçak, Bu oluşum bizim ortaya koyduklarımızı, çabamızı, bir arada tutacaktır. Bir bilgi havuzu, bir proje havuzu olarak önemli bir işleve sahip olacaktır. Burada ortaya konulacak bilimsel çabalar, projeler için ayrıca bir fon oluşturacağız ifadelerini kullandı.
     ESRUC Konsorsiyumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen de ESRUC faaliyetinin kurumsal ve yönetimsel projeler içeren toplantıları geleneksel hale getirdiğini ifade ederek, küresel ve bölgesel konulara dikkat çeken Kış Zirvesinin de gerçekleştirildiğini anımsattı.
     Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısında İpek Yolu Eğitim Kervanı adı altında yeni bir oluşumun gerçekleştirildiğini anımsatan Tüzemen, bugüne kadar yapılan çalışmaların, önerilen projelerin ve ortak çalışmaların bu yeni oluşumun çatısı altında hayat bulacağını vurguladı.
     Bu arada, toplantıda bazı üniversiteler işbirliği protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER