3. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması

3. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması -UTİB Yönetim Kurulu Üyesi Karaçor: Türkiyenin genç tasarım beyinleri bu yarışmalarla ortaya çıkıyor


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Türkün Karaçor, 3. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması ile ilgili, Türkiyenin genç tasarım beyinleri bu yarışmalarla ortaya çıkıyor dedi.
     Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, UTİB tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışmasının tanıtım toplantıları kapsamında, birlik yönetim kurulu üyeleri ve UTİB Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Komite Eş Başkanları Aslı Türkün Karaçor ile Pınar Taşdelen Engin, Uludağ Üniversitesinde tekstil mühendisliği bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.
     Öğrencileri yarışmanın katılım şartları konusunda bilgilendirdiği toplantıda konuşan UTİB Yönetim Kurulu Üyesi Karaçor, yarışmayla gençler ve profesyonel tasarımcıların teşvik edilerek, sektörel rekabet gücünün artırılması ve uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımların ortaya çıkarılmasını amaçladıklarını söyledi.
     Türkiyenin moda ve tasarım alanında dünyada sözü geçen ve takip edilen ülkelerin başında geldiğini belirten Karaçor, Türkiyenin genç tasarım beyinleri bu yarışmalarla ortaya çıkıyor. Bursa, tekstilin kalbi ve Uludağ Üniversitesi bunun en önemli etkenlerinden bir tanesi konumunda ifadesini kullandı.
     Yarışma sonunda her kategorinin birincilerine 7 bin 500, ikincilerine 4 bin, üçüncülerine de 3 bin lira ödül verileceği, ayrıca seçilecek bir inovatif ürüne de 10 bin lira ödül verileceği bildirildi. Ekonomi Bakanlığının dereceye giren yarışmacılar arasından seçeceği 2 kişiye de 2 yıl süreyle yurt dışında eğitim imkanı sağlanacağı kaydedildi.
     Yarışmaya, üniversitelerin, 2 yıllık ve 4 yıllık Güzel Sanatlar Fakülteleri, Mimarlık Fakülteleri ile Mühendislik Fakültelerinin Tekstil Mühendisliği bölümünde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile lise veya dengi okul mezunu olan profesyoneller de katılabilecek.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 3. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER