4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu

4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu sona erdi -Bisiklet turunda dereceye giren sporculara ve takımlara ödülleri ve kupaları verildi -Takım klasmanında Kazakistan Milli Takımının birinci olduğu bisiklet turunda, ferdi


SİVAS (A.A) - Sivasta, merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu sona erdi.
     Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun işbirliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas Valiliği, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen bisiklet turunun 4. ve son etabında, Havalimanı Yol Yarışı yapıldı.
     Toplam 53 kilometrelik parkurda yapılan yarışta, Konya Torku Şekerspordan Fethullah Köse birinci, Sivas Dört Eylül Belediyespordan Cebrail Şeker ikinci, Gürcistan Milli Takımından Hovhanes Hovhanisyan üçüncü oldu. Bu yarışla, 4 gün süren bisiklet turu sona erdi.
     Bisiklet turunun kapanış seremonisi ve ödül töreni, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. Törende, dereceye giren sporculara ve takımlara ödülleri ve kupaları, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer yetkililerce verildi.
     Sporculara başarılar dileyen Ürgüp, bisiklet sporunun Sivasta gelişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Rahmetli ağabeyimiz Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen bu turnuvanın Türk sporuna, Sivastaki bisiklet sporuna katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Başta Türkiye Bisiklet Federasyonu olmak üzere organizasyona katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum dedi.
    
     -Ferdi klasmanda Muhammed Ali Özçelik birinci oldu-
    
     11i yabancı 28 takımdan 155 sporcunun katılımıyla düzenlenen bisiklet turunda, takım klasmanında Kazakistan Milli Takımı birinci, Konya Özel İdarespor ikinci, Konya Torku Şekerspor üçüncü oldu.
     Ferdi klasmanda ise Kocaeli Brisaspordan Muhammed Ali Özçelik birinciliği, Kazakistan Milli Takımından Shtein Grigoriy ikinciliği, Konya Özel İdarespordan Sedat Koç üçüncülüğü elde etti. Özçelik, bu başarısıyla sarı mayoyu (lider) kazandı.
     Sprint klasmanında ise Konya Özel İdarespordan Sedat Koç birinci, aynı takımdan Vedat Koç ikinci, Kocaeli Brisaspordan Muhammed Ali Özçelik ise üçüncü sırada yer aldı. Bu sonuçla, Sedat Koç, en iyi sprinterlere verilen mavi mayonun sahibi oldu.
     En iyi tırmanıcı klasmanında ise Sivas Dört Eylül Belediyespordan Cebrail Şeker birinciliği, Kazakistan Milli Takımından Gidich Yevgeniy ikinciliği, Makedonya Hemus Troyan takımından Minko Donkovski üçüncülüğü elde etti. Şeker, bu başarısıyla kırmızı mayoyu kazandı.
     117 kişinin katılımıyla dün düzenlenen halk yarışında ise 10-13 yaş kategorisinde Kubilay Bakmaz, 14-17 yaş kategorisinde Ebubekir Sıddık Yıldırım, 18-25 yaş kategorisinde Mustafa Kaya, 26-35 yaş kategorisinde Recep Emren, 36 yaş ve üzerinde Hikmet Turna, lisanlı ve antrenmanlı sporcu kategorisinde Furkan Kaya, bayanlar kategorisinde ise Selin Yılmaz birinci olmuştu. Halk yarışında kategorilerinde dereceye girenlere madalyalarının yanı sıra bilgisayar, bisiklet ve cep telefonu armağan edilmişti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER