8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür

8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği -Şenlik kapsamında düzenlenen eğlenceler iptal edildi


ANKARA (A.A) - 8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği kapsamında düzenlenen eğlence programları, Bingölün Karlıova ilçesinde mayın patlaması sonucu 8 polisin şehit olması ve 7 polisin yaralanması nedeniyle iptal edildi.
     Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, bu yıl 8. Düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliğindeki eğlence programlarının, Bingöl-Erzurum Karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde çevik kuvvet polis aracının geçişi sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 polisi şehit olduğu, 7 polisin de yaralanması nedeniyle iptal edildiğini belirtti.
     Hain saldırının öğrenilmesiyle birlikte gösteri ve eğlence programlarının iptal ettiklerini vurgulayan Özden, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Tüm halkımızın yüreğini yakan, milletimizin gözbebeği güvenlik güçlerimizin canına kastedilen bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Devletimiz bu saldırının sorumlularına cezalarını şüphesiz çok geçmeden verecektir. Yaşanan bu menfur olay, ülkemizin huzuruna karşı işlenmiş büyük bir suçtur. Olayın faillerinin en kısa sürede yakalanarak, adalet huzuruna çıkartılacağına olan inancımızı belirtiyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür çirkin saldırılar, yıllardır cevabını yine halkımızın birlik ve beraberlik görüntüsüyle almıştır ve bundan sonra da alacaktır. Nüfusu oranıyla en çok şehit veren ilçe olarak bu menfur olayı bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına, aziz milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Türk Emniyet Teşkilatımıza, başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.
     Daha sonra Türk Kızılayı tarafından Atatürk Parkında açılan Kan Bağışı Kampanyasına destek olmak amacıyla komite üyeleri ile birlikte çadırı ziyaret eden Başkan Özden, burada kan bağışında bulunanlarla ve Türk Kızılayı ekibiyle bir süre sohbet etti.
     Belediye hoparlörlerinden şenliğin iptal edildiği anonsları yapıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER