8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı

8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı -Kars Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında 8 farklı ülkeden gelen aşıklar, atışarak divan türünde örnekler sergiledi -Vali Tepe: 8incisi düzenlenen aşıklar bayramı, hem aş


KARS (A.A) - Kars Belediyesi tarafından düzenlenen, 8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı kapsamında 8 farklı ülkeden gelen aşıklar, atışarak divan türünde örnekler sergiledi.
     Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Konferans Salonunda, 8 farklı ülkeden gelen yaklaşık 200 aşığın katılımıyla devam eden program kapsamında ilk olarak sahne alan aşıklardan Veysel Yıldızoğlu ile İsmail Aladağı, Kerem gezer, Aslı ağlar, kül söyler konusunda divan okudu.
     Ardından, sahneye çıkan Zafer Karabay ile Muhsin Özen, İlim ile amel edenler, vicdana sığınırlar konusunda Mehmet Keçe ve Turan Bülbül de Diller söyler, gözler gezer sessizce konu başlığında atıştı.
     Aşıkların atışmalarda birbirleri için söylediği sözler salondakileri güldürdü.
     Yarışmaya Azerbaycanın Borçalı bölgesinden katılan Ramin Garayevin söylediği Koca Kartal türküsü de izleyiciler tarafından alkışlandı. Programa Azerbaycandan katılan diğer aşık da saz eşliğinde Köroğlu Destanını anlattı.
     Kars Valisi Eyüp Tepe, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, aşıkları ilk defa dinlemediğini, daha önce aşıklık kültürünün yaygın olduğu bölgelerde görev yaptığını anımsattı.
     Sayıları 200e varan aşığın bir araya getirilerek, güzel bir program gerçekleştirildiğini anlatan Tepe, 8incisi düzenlenen aşıklar bayramı, hem aşıklık geleneği açısından hem de Kars açısından çok önemli bir görev ifa ediyor. O manada gerçekten çok bahtiyarız dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER