9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü -Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şube Müdürü İlday: -Türkiyede bir kişinin tek başına sigarayı bırakma oranı çok düşük gerçekten, sigarayı bırakma


ERZURUM (A.A) - Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şube Müdürü Feridun İlday, Türkiyede bir kişinin tek başına sigarayı bırakma oranı çok düşük gerçekten, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza her zaman profesyonel destek almalarını öneriyoruz dedi.
     İlday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yakutiye Kent Meydanında kurdukları Dumansız Hava Çadırında vatandaşlara sigaranın zararları ve sigarayı bırakma konusunda bilgi verdiklerini ifade etti.
     Dünya Sigara Bırakma Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak vatandaşı bilinçlendirme adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten İlday, çadırda vatandaşların sigarayı nasıl bırakabileceği hakkında bilgi verildiğini ifade etti.
     Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların olduğunu fakat çevre faktörü nedeniyle bunu tek başlarına yapamadıklarını belirten İlday, şunları kaydetti:
     Türkiyede bir kişinin tek başına sigarayı bırakma oranı çok düşük gerçekten, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza her zaman profesyonel destek almalarını öneriyoruz. Bu konuda sigara bırakma polikliniklerine ve 171 sigarayı bırakma hattına yönlendiriyoruz. Bu çalışmalarla Erzurumda yıl sonuna doğru sigara içme oranını daha aşağılara çekmeyi amaçlıyoruz dedi.
     İlday, çadırı ziyaret edene vatandaşlara sigaranın zararlarının anlatıldığı broşür ve küçük hediyeler verdiklerini kaydetti.
     15 yıldır sigara içtiğini söyleyen Murat Dursun da yapılanların halk sağlığı için güzel bir çalışma olduğunu belirtti.
     Dursun, kendisinin sigarayı bırakma kararı yakın bir zamanda aldığını ve bu çadır sayesinde bugün tam anlamıyla sigarayı bıraktığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER