Aç kalınarak verilen kilo fazlasıyla geri

Aç kalınarak verilen kilo fazlasıyla geri dönüyor -Aşırı düşük kalorili diyet ve yoğun spor yapılarak verilen kilonun, kısa zamanda fazlasıyla geri alınma riski bulunuyor


SAMSUN (A.A) - Aşırı düşük kalorili diyet ve yoğun spor yapılarak verilen kilonun, kısa zamanda fazlasıyla geri alınma riski bulunuyor.
     Samsun Medicana Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü diyetisyeni Demet Sayar, AA muhabirine, diyet yapılırken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
     Hayatın akışında sürdürülemeyecek yoğun spor ve düşük kalorili diyet uygulamalarının doğru sonuç vermeyeceğini anlatan Sayar, şöyle devam etti:
     Aşırı düşük kalorili diyet yapan insanlar diyeti, yoğun spor yapanlar da sporu bıraktıklarında verdikleri kiloları kat kat geri alırlar. Ölüm diyeti gibi salatayla yaşayan insanlar, diyeti bıraktıklarında verdiklerinin iki katını alırlar. Doğru olan, günlük hareketlerimizi artırmak ve yeme alışkanlıklarımızı düzenleyerek bunları sürekli hale getirmektir.
     Hastalarına asansör yerine merdiven kullanmalarını önerdiğini belirten Sayar, Arabaya binmek yerine yürüyerek gitmek gibi aktiviteleri öneriyorum. Kişilerin hayatını değiştirerek sağlıklı alışkanlıklar edinmesini sağlamak şart. Yürümeyi, merdiven çıkmayı alışkanlık haline getirerek hayatlarını değiştirmelerini sağlıyoruz dedi.
    
     -Kilo vermek motivasyonla ilgili-
    
     Kilo vermenin, hastanın motivasyonu ve kilo verme inancıyla ilgili bir durum olduğuna dikkati çeken Sayar, şunları kaydetti:
     Hastanın motivasyonu ve kesinlikle kiloları vereceğim demesiyle kilo verilebilir. Hasta kilo vermeye kararlı, hasta doktor ilişkileri sağlam kurulmuşsa hastanın kilo vermemesi için hiçbir gerekçe yok. Bazı hastalar diyetisyene gitmesine rağmen başarılı olamayabiliyor. Hasta ile güven bağını oluşturduktan sonra kilo vermenin önündeki en büyük engel kalkmış oluyor.
     Sayar, zayıflama ilaçlarının kilo vermede çok az etki yaptığını savunarak, tamamen doğal beslenmeyi önerdi.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Aç kalınarak verilen kilo fazlasıyla geri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER