Adananın Renkleri Projesi

Adananın Renkleri Projesi -Büyükşehir Belediyesi, ÇKAnın sağladığı kredi ile proje kapsamında okuma salonları açtı


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin, Çukurova Kalkınma Ajansının (ÇKA) sağladığı kredi ile Adananın Renkleri Projesi kapsamında kentin çeşitli mahallelerinde okuma salonları açtığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Adanaya göçle gelen nüfusun kente uyumuna katkı sağlamak, eğitime destek olmak ve gençlerin rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla bu projenin yürütüldüğü belirtildi.
     Proje kapsamında, Akkapı, Barbaros, Atakent, Güzelyalı ve Beyazevler mahallelerinde okuma salonları açıldığı ve gönüllü kuruluşların bağışladığı kitaplarla kitaplık oluşturulduğu kaydedildi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, okuma salonlarının önemine değindiği açıklamasında, şunları kaydetti:
     Şehrimizin göçle gelen kesimlerinin yoğun yaşadığı bölgelerdeki özellikle genç nüfusun şehir hayatına uyumunu sağlayacak, sosyalleşmelerini hızlandıracak, eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak, kültürel etkinliklere katılımlarını arttıracak okuma salonları yaptık. Bu salonlarla onları zararlı alışkanlıklardan, suçlardan ve sosyal dışlanmışlıktan uzak tutmayı amaçlıyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adananın Renkleri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER