Adapazarı Atatürk Anadolu Lisesi Kariyer Günleri

Adapazarı Atatürk Anadolu Lisesi Kariyer Günleri -AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine Dünyada ve Türkiyede ajans haberciliğinin önemini anlattı


SAKARYA (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine Dünyada ve Türkiyede ajans haberciliğini anlattı.
     Adapazarı Atatürk Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında öğrencilere konferans veren Çelik, Anadolu Ajansının (AA) Türkiyenin öncü kuruluşlarından biri olduğunu dile getirdi.
     Çelik, AAnın hedefinin Türkiyenin sesini dünyaya, dünyanın sesini de Türkiyeye duyurmak olduğuna vurgu yaparak, AA için Sakaryanın önemi ayrı. Çünkü ajansın kuruluş fikri Sakaryada doğdu. AA, dünyanın en büyük 5 büyük ajansından biri olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Daha düne kadar başka ajanslardan duymak zorunda bırakıldığımız haberleri bundan sonra AAdan öğreneceğiz. Dünyanın her tarafında artık AA var ifadelerini kullandı.
     Televizyon, gazete ve internet haberciliğinin kendi alanlarında farklı boyutlarının bulunduğuna dikkati çeken Çelik, internet haberciliğinin önem kazandığını bildirdi.
     Adapazarı Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Eyüp Yazıcı ise kariyer günlerinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, ilk etkinlikte dünyanın çeşitli ülkelerinde ve Türkiyede görev yapmış, AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çeliki ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Okul aile birliği başkanı Necdet Başoğlu ise 1982 yılında gazetecilik mesleğine başladığını ve son yıllarda gündemde olan internet haberciliğinin önem kazanacağına dikkati çekerek, gazetecilik mesleğini sürdürdüğünü kaydetti.
     Sunumun ardından soruları yanıtlayan Çelik, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Adapazarı Atatürk Anadolu Lisesi Kariyer Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER