Şifa Üniversitesi Öğretim görevlisi Kalkınç:

Şifa Üniversitesi Öğretim görevlisi Kalkınç: Saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi, bütün emeklerini boşa götürür


OSMANİYE (A.A) - Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim görevlisi Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç, saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesinin bütün emeklerini boşa götüreceğini ifade etti.
     Kalkınç, Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği tarafından Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde, çeşitli sınavlara hazırlanan öğrencilerin başarılı olabilmeleri için televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçlarından uzak durmaları gerektiğini söyledi.
     Öğrencilerin mutlaka okuma alışkanlığı edinmesinin önemine değinen Kalkınç, öğrencilerin iletişim araçları için harcadıkları zamanı okumaya ayırmaları gerektiğini ifade etti.
     Kalkınç, öğrencilerin başarıyı yakalamalarının yolunun aile içi iletişimden geçtiğine işaret ederek, şöyle devam etti:
     Çocuklarımızla onların hep olumlu yönlerini konuşursak ve onlara sorumluluklar yüklersek, öz güvenleri artacak ve çocuklarımızın başarılı olmalarına büyük bir katkı sağlayacaktır. Çocuklarımız ders çalışmanın yanı sıra çeşitli aktivitelere de katılmalı. Sürekli ders çalışan bir çocuk sosyal hayattan da uzaklaşır. Bir öğrenci ders çalışmadığı vaktini de verimli geçirmeli. Saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi bütün emeklerini boşa götürür. Çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız.
     Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılıçarslan ise dernek olarak salon sporları, güvenli internet salonları, gençlerin gelip günün yorgunluğunu atacakları çok amaçlı salonlar ile hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti.
     Kılıçarslan, öğrencilerin kişisel gelişimlerine yönelik seminerlerin devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Şifa Üniversitesi Öğretim görevlisi Kalkınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER